2020. július 6. hétfő Csaba

Ezeket az éttermeket kerülik el a magyar vendégek: járványtól tartanak?


A Magyarországon működő kínai éttermek forgalma eléggé megcsappant, amióta a koronavírus járvány miatt szükséghelyzet alakult ki. Az emberek elővigyázatosságból inkább nem mennek ilyen típusú vendéglátóegységekbe — mondta el Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A szakember szerint évente összesen 140 millió kínai állampolgár utazik a világ különböző részeire - írja a Növekedés.hu. Európába ennek a 10 százaléka, megközelítőleg 12-14 millió kínai ember látogat el minden egyes évben. 

Jellemzően a kínai holdújév idején, valamint a nyári és az őszi szezonokban utaznak többen. A következő frekventált időszak a nyári szezon lesz. A foglalások tekintetében jelenleg 20 százalékos lemondás tapasztalható a kínai vendégek részéről

— tette hozzá. A koronavírusnak a teljes globális turizmusra egyelőre nem volt számottevő hatása, de nagyon sok múlik azon, hogy mikor sikerült megállítani a vírus terjedését és kifejleszteni az ellenszert - tette hozzá. 

A február-márciusi időszak a kínai kiutazás esetében általában nem annyira erős, ezért, ha néhány hónapos időtávon normalizálódik a helyzet, akkor limitáltak lehetnek a gazdasági károk a szektorban. Az autóipar például sokkal erősebben érintve lehet az ellátási lánc akadozása miatt

— fogalmazott Flesh Tamás.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS