2020. augusztus 8. szombat László

Ezeket a termékeket holnaptól már nem árulják a dohányboltok: kár is keresni


Az Európai Parlament (EP) 2014-es döntése alapján május 20-tól megszűnik a mentolos dohányáruk forgalmazása, ez alól csak az elektromos és a füstmentes cigaretta lesz a kivétel. A különféle ízesített cigaretták többségét már 2017-ben megszüntették, az indok pedig akkor és most is ugyanaz volt: könnyebben rászoknak a fiatalok a cigerattára, ha az ízesített.

A már piacon lévő márkákat és típusokat 2019. december 31-éig lehetett gyártani, importálni, bejegyzett kereskedő által fogadni és 2020. május 20-áig lehet forgalomba hozni - írja a Napi. Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint ezt az időpontot követően nem forgalmazhatóak tovább a nemzeti dohányboltokban azon elektronikus cigaretták, utántöltő flakonok, valamint dohányzást imitáló elektronikus eszközök (utóbbiak nikotinmentes pára fogyasztását teszik lehetővé), amelyek bármilyen ízesítést tartalmaznak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.