13 °C Budapest

Ezeket a településeket hozhatja helyzetbe a falusi CSOK

2019. február 22. 12:30

Magyar Falu program keretében bejelentett falusi családi otthonteremtési kedvezmény a teljes hazai ingatlanpiaci tranzakciók 15-18 százalékát érintheti, és elsősorban a nagyvárosoktól távolabb eső településeken jelenthet segítséget az otthont keresőknek. A főváros környéki ingatlanpiacon nem fog jelentős változást okozni derül ki egy friss elemzésből.

A falusi otthonteremtési kedvezmény az ország azon 5000 fő alatti kistelepüléseit érinti, ahol a lakosságszám 2003-hoz képest nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag. Ezeken a településeken a megemelt, eddig csak újépítés esetén járó vissza nem térítendő támogatási összegeket kapják meg a családok a használt ingatlanok vásárlása esetén is.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 7 millió forintot, 15 éves futamidő mellett már 2,83 százalékos THM-el, és havi 46 840 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a legnagyobb kereskedelmi bankok ajánlatai sem: a Budapest Banknál például 52 022 forintos törlesztőt ígér a 3,83 százalékos THM; míg az OTP Banknál némileg magasabb, 4,48 százalékos THM 52 217 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

A KSH adatai szerint 2017-ben az ingatlanpiaci tranzakciók 23 százaléka bonyolódott a községekben, azonban ebben az adatban még benne vannak a stagnáló, vagy gyarapodó községekben zajló adásvételek is, így a mostani jelentős kedvezmény körülbelül a tranzakciók 15-18 százalék érintheti majd.

- nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pest megyét vizsgálva egyértelműen látszik, hogy a külső agglomerációs térségben találhatóak azok a települések, amelyekre vonatkozik a mostani kedvezmény. "A fővárostól 50-100 kilométeres távolságot kell megtennünk, hogy kedvezőbb feltételekkel tudjunk ingatlant vásárolni. Ez jellemzően akár kocsival, akár tömegközlekedéssel 1 óra feletti ingázással járhat naponta, amelynek idő és költségvonzatát is érdemes számításba vennünk a lakóhelyünk kiválasztása előtt." - folytatta az elemzési vezető.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem