2020. szeptember 19. szombat Vilhelmina

Ezek most a slágerkönyvek Magyarországon - itt a lista!


Nyáry Krisztián új könyve iránt csak erősödött az érdeklődés tavaly év végén, így az Igazi Hősök decemberben a Bookline sikerlista élére lépett. Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni megrendítő sorsára és kivételesen értékes írására is rengetegen kíváncsiak voltak 2014 utolsó hónapjában. Borbás Marcsi receptjeivel pedig a tökéletes ünnepi menüt tervezhették meg az olvasók.


5 helyet ugrott előre Nyáry Krisztián új könyvével, így a decemberi TOP50 sikerlistás dobogó első fokára lépett az Igazi hősök. Valódi példaképekről, 33 neves magyar személyiség példaértékű sorsáról olvashatunk a sikerkönyvben. De nem ez az egyetlen kötete az írónak, amire kíváncsiak voltunk az év végén: az Így szerettek ők két könyvében (40. és 43. hely) a múlt századi magyar irodalom legismertebb szerzőinek szerelmi életéről, az irodalmi élet párkapcsolati történeteiről mesél Nyáry.

A tavaly év elején elhunyt Gyarmati Fanni igaz szerelmet és mély érzelmeket, hosszú éveket és viszontagságoktól nem mentes életutakat jegyzett le a Radnóti Miklóssal kötött házasságától a költő újratemetéséig. A hiteles korrajzot festő személyes sorstragédia, a Napló 1935-1946 I-II két kötete páratlan érékű szöveg. Az év végén megjelent könyv egyből a sikerlista dobogójának 2. fokára került.

A konyhában töltött önfeledt pillanatokat, a mindennapi örömök felfedezését, az élet sűrűjét ígéri a Gasztroangyal 100 szívmelengető receptje. Borbás Marcsi gasztronómiai utazásainak legjavát gyűjtötte össze, receptkönyvével a dobogó 3. fokát szerezte meg.

Nem csak a dobogós receptgyűjtemény képviseli a gasztronómiát a sikerlistán. Az ünnepi készülődés, a karácsonyi menü összeállítása különösen fontos volt decemberben, amit mi sem bizonyít jobban, hogy szép számmal szerepelnek szakácskönyvek a TOP50-ben: Jamie Olivertől (7.) a Rosenstein szakácskönyvön át (48.) Stahl Judit Gyors konyhájáig (36.) megfőzhettünk minden finomságot az ünnepi asztalra.

Ken Follett véres történelmi kalandregényei iránt nem lankadt az érdeklődés decemberben sem. A világ egyik legkedveltebb írójának könyveivel nem lehetett melléfogni az ajándékozás során sem. Rengetegen döntöttek úgy, hogy biztosra mennek, és az Évszázad-trilógia köteteit választják a karácsonyfa alá: 4. helyezett lett Az örökkévalóság küszöbén, 19. A titánok bukása és 30. A megfagyott világ.

Négylábú diktátor, véleményvezér és a deményista filozófia megteremtője, az első kortárs magyar íróvizsla és gazditréner: ő Demény, aki a szerénységet csak hírből ismeri. A korszakalkotó ugatásokat lejegyző gazdi, Magos Judit egyedi humorával és tanácsaival mindenkit meghódít. Az igazi celEB könyve 6. a TOP50-es sikerlistán.

Izgalmas időutazásban lehet része annak, aki Ugron Zsolna korhű romantikus regényeit olvassa: politikai intrikák, belevaló asszonyok, érdekházasságok és a Báthoryak XVII. századi világa elevenedik meg az írónő két regényében. A nádor asszonyai a 10., az Erdélyi menyegző a 24. helyen szerepel a sikerlistás könyvek között.

Megfilmesített sorozattal is találkozhatunk a decemberi TOP50-ben. James Dashner Útvesztő-trilógiája vérfagyasztó kalandokkal, elképesztő veszélyekkel és anarchiába süllyedt világgal várja olvasóit. Az Útvesztő a 16., a Tűzpróba a 22. helyet szerezte meg a decemberi listán, a sorozat harmadik részének magyar fordítása pedig ez évben jelenik meg.

Az év utolsó hónapjában ismét felkerült E. L. James szenvedéllyel teli, világsikerű sorozata a TOP50 listára. Az Ötven árnyalat-trilógia két kötete is helyett kapott a legkeresettebb 50 könyv között: A szürke ötven árnyalata a 23., A szabadság ötven árnyalata a 25. helyen szerepel.

Végtelen játéktér, határtalan alkotás, képességfejlesztő és szórakoztató játék - ez mind a Minecraft. Az izgalmas kockaépítő játékhoz készült, a Bookline Könyvek gondozásában megjelent kézikönyvek hatalmas sikert arattak decemberben is. A legkeresettebb 50 könyv között négyszer (35., 37., 38. és 41. hely) is feltűnnek a játékhoz útmutatóul szolgáló kézikönyvek.

Hazánk neves pszichológusa, dr. Kádár Annamária ismét duplázott a sikerlistán: az év utolsó hónapjában a Mesepszichológia két kötetével a 31. és 49. helyet szerezte meg. Az érzelmi intelligencia fejlesztésével és a kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolat megteremtésével foglalkozik nagysikerű könyveiben.

Az év végén többnyire visszanézünk, áttekintünk az esztendőnkön, mit tettünk jól, és min érdemes változtatnunk. Ha magabiztosságról és önmagunk megtalálásáról van szó, a lélek erősítésére szolgáló könyvek segíthetnek bennünket. Lélekerősítő gondolatok nem csak Oravecz Nórától (39.), de Pál Ferenctől (17.) és Böjte Csabától (26.) is kerültek a sikerlistára.

D. Tóth Kriszta a TOP50 sikerlista 5. helyét szerezte meg decemberben, és stabilan tartja első helyét az e-könyvek között: a Húszezer éjszaka harmadik hónapja vezeti a TOP10-es listát. A nyomtatott listán is előkelő helyen (14.) szerepel Dragomán György Máglya című könyve, mely a decemberi e-könyves listán a 6. De nem ez az egyetlen Dragomán-könyv a TOP10-es listán: a 9. helyet szerezte meg a megfilmesítés alatt álló A fehér király.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.