17 °C Budapest

Ezek a legolvasottabb könyvek most Magyarországon: itt a lista!

Pénzcentrum
2013. szeptember 14. 16:01

Bookline TOP 50 Talán a közeledő ősz tette, talán a romantikus-erotikus bestsellerek számának feltűnő növekedése, de egy biztos: a nyár utolsó hónapja határozottan a szerelem és szenvedély jegyében telt az olvasók számára. A TOP 50-es listához lapozz cikkünk 2., illetve 3. oldalára (alul).

Oravecz Nóra története kicsit olyan, mint egy egyszerűen megírt romantikus lányregény: a huszonéves blogger kezdetben csak a maga szórakoztatására írt bejegyzéseket, majd egyik pillanatról a másikra tízezrek lettek kíváncsiak gondolataira. Vannak, akik úgy gondolják, közhelyesek és felszínesek a mondatai, amelyek legfeljebb a tiniknek adhatnak némi pluszt, mások viszont rajonganak érte és isszák minden szavát. Egy biztos: a népszerű blogger Tejszínhab nélkül című e-könyve már megjelenésekor a Bookline e-könyves sikerlistájának élén nyitott, és nincs ez másképp első regénye, az Összekötve esetében sem. Kritikák ide vagy oda, a szerelmi történet augusztusban a Bookline TOP 50 első helyén kezdett.

Másodikként Nora Roberts Az első és utolsó című könyve futott be: a bestsellerszerző Boonsboro Inn-trilógiájának 2. része a Montgomery fivérek történetét szövi tovább, így egyszerre pillanthatunk be egy családi vállalkozás mindennapjaiba és egy bimbózó szerelem izgalmaiba. A világ egyik legolvasottabb írónője nem aprózza el: trilógiájának másik két epizódja is ott sorakozik a legjobbak között. Az első rész, amely A második kezdet címet kapta, jelenleg az 5. helyen tanyázik, míg a befejező kötet, A tökéletes társ a 6.

És ha már a romantikus történetek egyik legavatottabb szakértőjénél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül azok mellett a romantikus-erotikus bestsellerek mellett sem, amelyek most szokatlanul szép számban képviseltetik magukat a sikerlistán. A 7. a korábban zajos sikert aratott Ötven árnyalat-trilógia méltó utódja, Slyvia Day Crossfire-sorozatának záró epizódja, az Egymásba fonódva, míg Fejős Éva újdonsága, a Most kezdődik augusztusban a 8. helyig jutott. A 9. pozíciót Kresley Cole vadonatúj regénye, A gyönyör sötét hercege érdemelte ki, amelyben Lucia, a gyönyörű, csábító valkűr és Garreth MacRieve, Lykae hercege, a parázsló szemű, szenvedélyes vérfarkas elsöprő erejű románca elevenedik meg. Természetesen ez a hónap sem múlhatott el a botrányhősnő Szepesi Nikolett könyvei nélkül, amelyek közül az elsőként megjelent Én, a szexmániás jelenleg a 10., míg a nemrég napvilágot látott Orgazmuspontok a 11. helyet csípte meg magának.

Persze a szülőknek és pedagógusoknak szóló könyvekről sem szabad megfeledkeznünk, amelyek szintén nagy százalékban szerepelnek a legjobbak között: Kim John Payne nevelési bestsellere mellett (az Egyszerűbb gyermekkor a 3.) Kádár Annamária Mesepszichológiája (45.) és Deákné B. Katalin Anya, taníts engem! című könyve (44.) is bekerült a TOP 50-be.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Végül, de nem utolsósorban, némileg kakukktojásként egy zenei témájú riportkönyv, a Quimby zenekar 22 évét bemutató kötet landolt a 4. helyen: Miklya Anna és Dömötör Endre eddig nem látott módon, eddig kiadatlan fotók kíséretében mesélnek a töretlenül népszerű zenekarról.

Bookline TOP 50: 26-50

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm