2020. július 4. szombat Ulrik

Ezek a legolvasottabb könyvek idén tavasszal - itt a bestseller lista

  • Pénzcentrum.hu
  • 2014. március 15. szombat 16:04

A slágertémáknak számító gyereknevelés és a pszichológia mellett a kortárs magyar irodalom is a figyelem fókuszába került februárban. És ami a Valentin-nap hónapjában egyáltalán nem véletlen: a romantikus történetek ezúttal is taroltak!


Az önismeret és a tudatos változás korát éljük, így szinte természetes, hogy a pszichológiai kiadványok, azon belül a gyermeknevelés és a család témakörét boncolgató könyvek sikere februárban is töretlen volt: a legjobban keresett nyomtatott művek között ismét az első helyen végzett Vekerdy Tamás Jól szeretni - Tudod-e, milyen a gyereked? című alkotása, míg Jane Nelsen Pozitív fegyelmezése a dobogó 3. helyéről a 2.-ra került. A sikerlistában változatlanul szép számmal vannak jelen az utóbbi hónapok sikerei, többek között Müller Péter (16.), Buda László (22.), Pál Ferenc (29.) és Bagdy Emőke (39.) művei, ami jól mutatja a hazai olvasók érzékenységét és lelki útmutatás iránti igényét.

Ugyanakkor mind a nyomtatott, mind az e-könyves sikerlista jól példázza az olvasóközönség kortárs magyar irodalmi történésekre való fogékonyságát is. Február 19-én megrendítette a hazai közéletet Borbély Szilárd József Attila-díjas író halála, és ennek is köszönhető, hogy a 2013-ban megjelent, szatmári mélyszegénységről szóló Nincstelenek - Már elment a Mesijás című regénye a nyomtatott TOP50-ben a 3., az e-TOP10-ben pedig a 2. legkeresettebb lett a hónapban. A kortárs magyar irodalom iránti érdeklődés azonban ennyiben nem merül ki. Verseskötettel általában nehéz betörni a legnépszerűbb nyomtatott művek közé, Simon Mártonnak, a slam poetry egyik legismertebb hazai úttörőjének mégis sikerült: a Polaroidok a 40. helyen nyitott. Novelláskötettel az áttörés legalább ennyire nehéz, Kötter Tamás Rablóhalak című történetgyűjteménye a múlt hónap óta 15 helyet ugorva mégis a 19. helyen végzett.

Kisebb-nagyobb változásokkal az 50 legkeresettebb könyv között szerepelnek a régi befutók is: Dan Brown Inferno-ja (4.), Suzanne Collins Éhezők viadala-trilógiája (5., 10., 11.) E.L. James 50 árnyalat-sorozata (23., 36., 47.) Leiner Laura gimis sikerszériája (25., 46., 48.) és Nyáry Krisztián irodalmi szerelmeskönyvei (14., 20.). Hasonlóan ígéretes pályafutás elé néz A könyvtolvaj is, amely a 6. helyen nyitott: Markus Zusak történetének filmváltozata január végén került a mozikba, és így az eredetileg 2005-ös regény iránt is megnőtt az érdeklődés. A Valentin-nap februárban fókuszba hozta a szerelmet is, így az olvasók kedvencei közül nem hiányozhattak a romantikus könyvek sem: Jill Mansell A szerepcsere című, egy kisbabás nőfaló történetét elbeszélő regénye múlt hónap óta 25 lépcsőt átugorva a 7. helyezést érte el, őt követi Johanna Lindsey Az én bukott angyalom - Locke család 3. (8.) és J. Kenner: Örök rabság (9.) című újdonsága.

És ha már a szórakoztató irodalomnál tartunk, az e-könyvek TOP10-ében is bőven akad rá példa. Borbély Szilárd utolsó regénye mellett a listát M.C. Beaton brit krimiszerző két vicces detektívjének, Hamish Macbethnek (1.) és Agatha Raisinnek (3.) kalandjai vezetik csakúgy, mint februárban. Filmes blockbuster és irodalom összekapcsolódása itt is jellemző: A Wall Street farkasa a 6. helyen végezve kapaszkodott fel a legjobbak közé. J. Kenner: Örök rabság című újdonsága az e-könyvek között is szép helyezést ért el (7.) - rajta kívül Fejős Éva Éjszaka Bangkokban (4.) és Fábián Janka Rozmaring (10.) című könyvsikere képviselte még a romantikus műfajt. Nem hiányozhatott a legnépszerűbbek közül a pszichológiai tematika sem: Brené Brown Bátraké a boldogság című tanácsadó könyve több hónap elteltével is képes volt elegáns helyezést elérni (5.).

 

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk