2021. január 19. kedd Sára, Márió

Ezek a legjobb pálinkák most Magyarországon

  • Pénzcentrum.hu/MTI
  • 2014. június 21. szombat 19:01

Idén is megrendezték az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt. Magyarország legjobb pálinkája címet ezúttal a Szicsek Pálinkafőzde Kft. feketeribizliből készült párlata hódította el.


2014-ben is megrendezték az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt. Idén 50 főzde 335 mintát indított a versenyen, a kereskedelmi főzdék részvétele rekordszámú volt. A 335 minta 8 főkategóriában (almatermésűek, csonthéjasok, bogyós gyümölcsök, szőlő, törköly, vadgyümölcs, ágyas és vegyes) versenyzett egymással.

Magyarország legjobb pálinkája címet ezúttal a Szicsek Pálinkafőzde Kft. feketeribizliből készült párlata hódította el. A legjobbank ítélt pálinka és a különböző kategóriák győztesei mellett 99 bronz, 114 ezüst és 63 aranyminősítés is átadásra került.

Barackpálinkákat tesztelt az MGE


Barackpálinkákat tesztelt a gasztronómiai kérdésekben rendszeresen megszólaló, a hazai éttermi kultúra, vendéglátóipar fejlesztéséért létrejött Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE). Elsősorban könnyen hozzáférhető barackpálinkákat vizsgáltak, amelyek kereskedelmi főzdéktől származnak: részben közismert neveket, részben jónak gondolt, részben nagy mennyiségben forgalmazott termékeket.

Kíváncsi vagy, melyik a legrosszabb és a legjobb barackpálinka? KATTINTS!

A teszt által hibásnak minősített pálinkák között találjuk a Rézangyal kajszibarack pálinkáját, a Zwack Kecskeméti Híröst, vagy a Békési Disznótorost. A lista alján olyan pálinkák kaptak helyet, amelyeket a szakértők fogyasztásra nem javasolnak: Miskolci Likőr, Prekopp, Gönci barack; Győri Szesz, Hédervári; Törley, Szent István Korona.

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked