8 °C Budapest

Ez most a hét slágere az Auchanban, Tescóban: mit kereshetnek ennyire?

2018. március 2. 11:00

Március nyolcadikán ünnepli a világ nagy része, közöttük Magyarország is a Nemzetközi nőnapot. Az ünnep alkalmából pedig nem maradhatnak el a már jól megszokott köszöntések és ajándékozások sem. Erről pedig a legnagyobb magyar bolthálózatok sem feledkeztek el. Úgyhogy a Pénzcentrum ezúttal annak járt utána, milyen akciókkal várják az áruházak az ajándékozni vágyókat.

A március nyolcadikán tartott Nemzetközi nőnap kezdete a női egyenjogúsági mozgalmak hajnalára vezethető vissza. Hiába azonban az azóta eltelt bő 150 év, a nők egyenjogúságát illető kérdések és leginkább egyenlőségük (a férfi nemhez viszonyítva) hiánya a mai napig meghatározó szereplője a társadalmi közbeszédnek, és az egyik legégetőbb kérdés a fejlett világ országaiban.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy egy nemrégiben kiadott OECD kutatás szerint a legtöbb modern, nyugati országban a nők bizony csúnyán elmaradnak a férfiaktól:

  • A nők munkaerő-piaci részvétele például az utóbbi évtizedekben bár közeledett a férfiakéhoz, mégis minden OECD országban kisebb valószínűséggel kapnak fizetett munkát, mint a férfiak. Magyarország ebben a tekintetben a középmezőnyben szerepel és mintegy 13 százalékponttal kevesebb a női foglalkoztatottak száma, mint a férfiaké.
  • Általánosan elmondható az is, hogy ha egy nő dolgozik, akkor is legtöbbször részmunkaidős állást kap. Valamint kevesebb eséllyel lesz belőle vezető, mint férfi társaiból. Ráadásul ugyanazért a munkáért a nők általánosan 15 százalékkal kevesebb bért kapnak, mint a férfiak. Magyarország ugyanakkor az élmezőnyben van, ami a női vezető beosztásúakat illeti, hiszen arányuk 40 százalék. Azt azonban érdemes megemlíteni, hogy ez az arány sehol a vizsgált országokban nem éri el az 50 százalékot.

A nők egyenlőségért folytatott harc tehát fabatkányit sem veszített aktualitásából. Manapság azonban a Nőnap lényegét tekintve inkább egy köszöntő, a női nemiséget ünneplő, ajándékozással egybekötött eseménnyé vált. Erről pedig a legnagyobb magyarországi áruházak sem feledkeztek meg a héten, úgyhogy rengeteg potenciális ajándéknak való tárgyat, ételt leakcióztak, mi pedig ezek közül válogattunk.

Auchan

Bár az Auchan az első oldalt férfi vásárlóinak szenteli, azért utána 4 oldal keresztül a Nőnap kerül előtérbe. Az édességek megszállottjainak a Raffaello 699, a Merci desszert 1 099, míg Cofanetto vagy Cuore praliné 1 599 forintba kerül. Azért, hogy a hölgyeknek ne kelljen a plusz kalóriák miatt aggódniuk egy-egy ajándék kapcsán, a bolt kínál többek között Babyliss automata hajgöndörítőt 22 990 helyett 17 990 forintért, Remington hajsimítót 10 990 helyett 8 990 forintért vagy Philips hajszárjtót 2 990 forintért.

Azok, akik inkább a klasszikus virág vonalon mozdulnának az ajándékozás ügyében egy 10 szálas tulipáncsokorért 989, egy minirózsáért 649, míg egy Lepkeorchideáért 1 490 forintot kell kiperkálniuk. A virágok mellett természetesen az olvasni szeretők is jól járhatnak, az áruházban ugyanis 890 forintért kaphatók romantikus könyvek és 1 795 forintért életmód könyvek.

KATT: Ennél is több Auchan ajánlatért lapozd át az áruház 9. heti akciós kiadványát!

Lidl

A Lidl akciós kiadványa végén, március ötödikétől ajánl kifejezetten nőnapi ajándéknak valót. A virágok szerelmesei találhatnak 2 ágas, 65 centi magas, exkluzív Orchideát üvegben 5 000 forintért, de persze vehetnek hajtatott Jácintot is 229, Zámiát 849 vagy virágozó növénymixet 899 forintért. Aki a növények helyett szépítkezési szereket venne inkább, az találhat a diszkont soraiban arckrémet, tusfürdőt, szájfényt és szemhéjpúdert is, sorban 499, 329, 399 és 599 forintért.

Természetesen az édesszájú hölgyek sem maradnak hoppon, a boltban ugyanis kedvezményes áron lehet venni fémdobozos vegyes desszertet (799), mogyorós csokoládét (129) vagy vörösáfonyát tejcsokoládéban / mandulát étcsokoládéban (1 199 forint). Sőt az igazán keményvonalas falánkok beszerezhetnek otthonra egy 3in1 gofrisütőt is 7 499 forintért.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATT: A Lidl további akcióiért lapozd át a diszkont legújabb akciós újságját!

Tesco

A Tesco legújabb akciós kiadványának 6. 7. oldalát szenteli a nőnapi ajánlásoknak. Virágok közül például lehet kapni Jácintot és Primulát 199, míg Krókuszt 299 forintért. Az áruházban a a Cherry Queen konyakmeggy 499, a Milka praliné és a Belga desszert 599, míg a Merci desszert 1 399 és a Ferrero Rocher 1 599 forintért rostokol az édességosztályon.

Aki koccintani is szeretne a megajándékozott hölggyel az vásárolhat ízesített boralapú koktélt 899 vagy krémlikőrt 4 199 forintért. Mindezek mellett pedig a női parfümök 30 százalékkal lesznek olcsóbbak március 5-11 között. 42 százalékkal olcsóbb lesz továbbá a Scholl Velvet Smooth készüléke, ami így 13 999 helyett 7 999 forintban fog kerülni.

KATT: Ha még több Tescós ajánlat érdekel, akkor mindenképp fusd át legújabb akciós kiadványukat!

Spar

A Spar főoldalon hirdeti a Nőnapra ideális 400 grammos Mercit és a női csokrot, előbbit 1 999, utóbbit 1 490 forintért. Ezeken felül az édesség kedvelői vásárolhatnak Lindt Hochfein pralinét 3 599 vagy Anthon Berg desszertet 1 899 forintért. Az édesség mellett természetesen temérdek növény is várja az éppen arra kószáló férfiakat, így például a Korallvirág 449, a Cinerária 699, a Kála 1 790, a Kék Phalaenopsis 2 790, míg a Szegfű 399 forintba kerül.

KATT: Ha több kihagyhatatlannak ígérkező ajánlat is érdekel a Sparból, akkor fusd át e heti anyagukat!

Aldi

Az Aldi aktuális kiadványában nem bukkantunk kifejezetten nőnapi ajánlatokra, viszont az újság tematikáját a klímatudatosság viszi. Ennek kereteiben a diszkont ajánl 3 éves garanciára mosogatógépet 99 990 forintért, megannyi LED izzót 1 499 forintért, sőt LED-lámpát is 5 999 forintért. Aki pedig akár egy komplett fa játszóházat is felhúzna a ház mögötti kertben, az 179 999-ért rendelhet egyet a boltban, amit később kiszállítanak.

KATT: Az Aldi további ajánlataiért célozd meg a diszkont 9. heti kiadványát!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem