2020. február 28. péntek Elemér

Ez lehet a magyarok új filléres kedvence: nem zörög, nem szakad


Egyre többen mondanak nemet Magyarországon is az egyszer használatos műanyag zacskók használatára a környezettudatosság jegyében. Erre építve hozta létre a "nemkellzacskó" mozgalmat egy ceglédi vállalkozó édesanya, ami zéró önköltséggel járó kezdeményezésként hódította meg az országot.

A sajtó hangos a közelgő klímakatasztrófától, így nem csoda, hogy egyre több civil kezdeményezéssel találkozhatunk, amik kreatív köntösbe bujtatott tippekkel terelik lakosságot a környezettudatosabb életmód felé. Erre az igényre született meg Cegléden a szatyorkölcsönző ötlete, mely azóta már több vidéki településen, és a fővárpsban is elérhető.

Egyre népszerűbbek a városi és falusi könyvtárakban, boltokban helyet kapó szatyorkölcsönzők, amik az otthon felejtett táska problémájára jelentenek valós megoldást. Egy újabb nejlontáska vásárlása helyett sokkal vonzóbb lehetőség az oda kihelyezett textilbatyu egyikét elemelni, ami garantáltan nem zörög, nem szakad, nem lyukad ki, nem vág bele a tenyérbe, ráadásul még fizetni sem kell érte, csak becsületkassza alapon később visszatenni a helyére. A teljesség igénye nélkül, ilyen pont üzemel az orosházi vásárcsarnokban és könyvtárban, több szegedi bibliotékában, egy hódmezővásárhelyi ingatlanban, a debreceni bababizományiban, egy Fejér megyei zöldségesénél és számos Pest megyei áruházban, szatyorponton.

Egyszer csak azon kaptam magam, hogy idegesít a bevásárlás utáni egyszer használt zacskók látványa, akkor is, ha jó földlakóként szelektíven gyűjtöttük vagy épp újra felhasználtuk. Sokat olvastam az interneten a témában, és rádöbbentem, hogy kis erőfeszítéssel ki lehet váltani a műanyagzacskókat. Amatőr varró vagyok, gyakorlatilag emiatt kaptam elő az évek óta nem használt varrógépemet

- mesélt Csonka Kata, a "nem kell zacskó" mozgalom elindítója. A kezdeményezés lényege, hogy nem nyomul, és az elindítója szerint "ez a finom, néma reklám az, amitől népszerű" a nemkellzacsko.hu.

A ceglédi vállalkozó édesanyával készült teljes interjú a Hellovidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

03.01-04.05
Országos

Lidl

02.27-03.04
Országos

Interspar

02.27-03.04
Országos

Spar

02.27-03.04
Országos

Auchan

02.27-03.04
Országos

Aldi

02.27-03.04
Országos

Tesco

02.27-03.04
Országos

Interspar

02.26-04.03
Országos

  Ajánlatunk