2018. december 14. péntek Szilárda

Ez a gyorsétteremláncok nagy trükkje: így költesz többet, mint szerettél volna


Facebook-oldalán jelentette be a KFC gyorsétteremlánc, hogy megjelent vadonatúj alkalmazásuk, amelynek segítségével nem csak hogy házhoz tudjuk rendelni a kiválasztott ételt, de még kedvezményes kuponok is elérhetőek, melyeket bármelyik éttermükben beválthatnak a vásárlók. De vajon mennyivel járnak jobban a vevők? És mit nyer ezzel a gyorsétteremlánc?

Figyelem-figyelem, történelmi pillanathoz érkeztünk! Dobpergés! Akciós kuponok a KFC-ben!

 - írta a cég Facebook-oldalán. A vásárlóknak semmi más teendője nincs, mint letölteni a KFC alkalmazását, majd onnan bemutatni a kiválasztott kupon kódját a pénztárnál, és máris kedvezményesen kapja meg a kívánt terméket. A kuponok év végéig vagy visszavonásig érvényesek. Fontos azonban, hogy a kuponok kizárólag éttermi fogyasztás esetén használhatók fel, házhozszállítás választásakor nem tudunk élni a kedvezménnyel.

A gyorséttermi láncoknál egyébként bevett gyakorlat a kuponok használata, a McDonald's és a Burger King éttermek esetén is mobilapplikáción érhetőek el a kedvezményes ajánlatok.  Megkeresésünkre októberben a Burger King közölte, jelentős a kuponos vásárlások aránya, és azt is megtudtuk, az applikáción elérhető kuponok nem minden étteremben válthatók be.

Megéri a kuponos akció az üzleteknek

A kuponok minden esetben forgalomnövekedést eredményeznek

 - mondta a Pénzcentrumnak korábban a kuponokkal kapcsolatban Berényi Konrád marketingszakértő. Berényi megjegyezte, a kereskedők persze nem nyernek annyit a kuponokkal, mintha az eredeti áron adnák az árut. Viszont a kupon a reklám része és azzal is számolhatnak, hogy ha valaki kuponnal vásárol, az eredeti terveihez képest biztos több mindent fog venni.

Hogy a vevő mennyire jár jól? Az a kupontól és a megvásárolni kívánt terméktől függ. A longer szendvics a KFC honalpja szerint 350-490 forint, az áraik étteremtípustól és helyszíntől függően eltérhetnek. Ha a 350 forintos árral számolunk, két darab vásárlása esetén 700 forintot hagynánk az üzletben, de kuponnal megkaphatjuk a kettőt 550 forintért. Még nagyobb a kedvezmény, ha olyan étteremben vásárolnánk, ahol egy szendvicsért 490 forintot kérnek.

A Filler szendvics ára szintén 350-490 forint között mozog étteremtől függően, kuponnal a kettőt viszont megkaphatjuk 550 forintért. Vagyis, ha egy olyan KFC-ben vásárolnánk, ahol darabjáért 490 forintot kell fizetni, máris 430 forintot spóroltunk, vagyis az egyik szendvics ajándék volt.

A Twister szendvics étterentől függően 990-1390 forintba kerül, a kuponnal viszont 590 forintért megkaphazjuk, vagyis ez esetben ha olyan KFC-ben vásárolunk, ahol 990-et kellene fizetni egy szendvicsért, akkor a kuponnal 40 százalékkal olcsóbban juthatunk a termékhez. Tehát a gyorsétteremnél tényleg sokat lehet spórolni, ugyanakkor könnyen megeshet, hogy végül több mindet vásárolunk, mint azt eredetileg terveztük, csak mert anyagilag jobban járunk két termék vásárlásával.

Jól jönne 2 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 2 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (40 066 Ft/hó; THM 8,28%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Cetelem (44 388 Ft/hó; THM 13,07%) ajánlata, amelyhez viszont nem szükséges bankot váltanunk. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk