2020. július 3. péntek Kornél, Soma

Erről a számról hívnak csalók a mobilodon: fel ne vedd, vissza se hívd!


Újra felütötte fejét a visszahívásos csalás, rengeteg magyar számmal is próbálkoztak a napokban - írja a 444.hu

Főleg olvasói információ alapján írta meg a portál, hogy a hét elején a Közép-afrikai Köztársaságból érkeztek ismeretlen hívások magyar számokra. Ezek nagy valószínűséggel emelt díjas visszahívásra vadásztak. A Közép-afrikai Köztársaság hívószáma egyébként a +236, úgyhogy ha ilyen, vagy ehhez hasonló számról hívják az embert, semmi kép se vegye fel a telefont, de ami még fontosabb

soha, semmilyen körülmények között ne hívd vissza azt!

Korábbi esetek alapján egyébként a Vodafone azt jelezte a visszahívásos csalások kapcsán, hogy azok mindhárom szolgáltató ügyfeleit egyaránt érintik, és hogy ez egy ismert visszaélési módszer, ami a nemzetközi emelt díjas telefonszámok visszahívására próbálja rávenni a gyanútlanokat. A szolgáltató ezen felül közölte a Pénzcentrummal, hogy

az úgynevezett visszahívásos csalás, vagy a hírközlési szakmában elterjedt nevén "wangiri" típusú csalás sok éve ismert, az ügyfelek tömegeit célzó visszaélési módszer. Az ügyfelek védelme érdekében a Vodafone Magyarország évek óta a világ élvonalába tartozó, saját fejlesztésű automatizált eljárással, a nap 24 órájában detektálja az ilyen csalási kísérleteket, és letiltja a csalók visszahívhatóságát. A megoldásnak köszönhetően a Vodafone Magyarország ügyfelei védettek - így a közelmúltban a szolgáltató által is észlelt tömeges csalási kísérletek során is védettek voltak - a wangiri típusú csalások ellen. A szolgáltató folyamatosan fejleszti a védelmi megoldásait annak érdekében, hogy a csalók egyre újabb és kifinomultabb kísérletei is percek alatt beazonosíthatók legyenek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Felmondási hullám a magyar munkahelyeken: ez már a poszt-covid szindróma?
Sokan, az eddig elégedettnek, stabilnak hitt emberek közül egyik napról a másikra mondanak fel munkahelyükön, teljesen meggondolatlanul.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk