13 °C Budapest

Ennyibe kerül a magyar luxustojás: ezekben a boltokban keresd

2018. január 16. 16:35

Idén a Heppenheimer tojás kapta az Aranyszalag Minőség tanúsítványt. A védjegy a rendkívüli minőséget és ízt jelzi, és a cél, hogy az aranyszalagos termék világosan megkülönböztethető kell legyen a piacon elérhető "szériatermékektől". Megnéztük, mennyiért lehet beszerezni most az egyik legkiválóbb hazai tojást.


Aranyszalag Minőség tanúsítványt kap a Heppenheimer tojás - adta hírül a Gault & Millau. A tanúsítóvédjegyet a Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) alapította 2013-ban, és csak kivételes termékek kaphatják meg. A védjegy a rendkívüli minőséget és ízt jelzi, és a cél, hogy az aranyszalagos termék világosan megkülönböztethető kell legyen a piacon elérhető "szériatermékektől".

Az idei kitüntetettel kapcsolatban érdemes tudni, hogy a Baranya-megyében, Márokon élő Heppenheimer család tyúkjai tojják. Az állatok nappal szabadon kapirgálnak egy körbekerített, fás-ligetes területen, éjszaka istállóban pihennek, takarmányuk pedig a helyi gazdák termelte kukoricából és búzából, napraforgóból és más növényekből áll.

A tojás nem olcsó és nem is lehet könnyen beszerezni. Budapesten például 13 üzletben lehet megvásárolni. Az egyik boltban 10 darabot 750 forintért kapunk meg, de figyelmeztetett az eladó, ha vásárolni szeretnénk belőle, sietni kell, mert kedden kora délután már csak 30 darab volt az ABC-ben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A minőséget meg kell fizetni

2017 második felében attól volt hangos a magyar sajtó, hogy a tojás ára néhány hónap alatt rengeteget drágult, csaknem megduplázódott. A KSH adatai alapján jól látszik, hogy ősszel kezdett el emelkedni a termék ára: míg 2017. januárjában 10 darab tojás fogyasztói átlagára 367 forint volt, júniusban 366, októberben már 385, novemberben már 457 és decemberre elérte az 544 forintot.

2016 decemberéhez képest a tojás 39,4 százalékkal drágult.

Ha megnézzük a nagyobb áruházláncok kínálatát, azt találjuk, hogy azért nem kell közel 1000 forintot fizetni a tojásért, az Auchanban például 10 darab Jumbo tojás 499 forint, aTescóbana Fuchs mélyalmos tojás pedig 549 forintba kerül.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem