2018. november 20. kedd Jolán

Elkezdődött: filléres luxustermékek hódíthatják meg a magyar drogériákat


Egyre nagyobb teret hódítanak az organikus kozmetikumok, amelyek a jövőben ki is szoríthatják a piacról a hagyományos termékeket. Nem meglepő, hogy a világ legnagyobb kozmetikai és szépségápolási cége, a L'Oréal is új márkát dobott a piacra, ráadásul a biokozmetikiumok a nagyközönség számára is abszolút megfizethetőek: nagyjából 10 euróért, vagyis közel 3200 forintért bárki hozzájuthat a termékekhez.

Az organikus és natúrkozmetikumok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A vásárlók számára egyre fontosabb, hogy minél kevesebb mesterséges anyagot tartalmazó készítményeket használjanak. Első körben nézzük, mi a különbség az organikus (vagy más néven bio) kozmetikumok és a natúrkozmetikumok között. Alapvetően a natúr minősítéshez arra van szükség, hogy a gyártó bizonyos mesterségges anyagokat egyáltalán ne hazsnáljon a készítés során, vagy kerüljön bizonyos eljárásokat. A bio vagy organikus minősítéshez viszont elengedhetetlen, hogy a kozmetikum meghatározott arányban ellenőrzött ökológiai termelésből származó mezőgazdasági alapanyogat használjon. Vagyis, az összes biokozmetikum natúr is egyben, de nem minden natúrkozmetikum bio.

A fentiek alapján azt gonolhatnánk, hogy a bio- és natúrkozmetikumok a hagyományos termékeknél jóval többe kerülnek. Ez azonban nem feltétlenül igaz. A világ legnagyobb kozmetikai és szépségápolási cége, a L'Oréal is látja a fantáziát a megfizethető biokozmetikumokban. Októberben dobták piacra Franciaországban a La Provencale nevű termékcsaládot, amely a nagyközönséget célozza meg: a készítmények ára nem haladja meg a 10 eurót, vagyis 3200 forintot.

Láttuk, hogy van egy piaci rés, hogy nagyon nagy a kereslet a természetes, organikus kozmetikumok iránt, ám a kínálat nem volt megfelelő

 - idézi a Reuters Celine Bruckert, a L'Oréal francia divíziójának termékigazgatóját.

A cég sok szépségipari márkával büszkélkedhet, olyanokkal, mint a Lancôme, a Maybelline, a Biotherm vagy a Garnier. A Reuters cikke szerint a Maybelline vagy a L'Oreal Paris kifejezetten jól teljesít az olyan piacokon mint, mint például Kína, a Garnier-nek viszont vannak nehézségei. Ráadásul az úgynevezett közönségcikk divízió (ide tartozik például a Garnier vagy a Maybelline New York vagy a L'Oréal Paris is) forgalmának növekedése lassú a luxus divízióéhoz képest (ide olyan márkák tartoznak, mint a Lancôme, a Giorgio Armani vagy a Ralph Lauren).

Nem meglepő, hogy épp az organikus kozmetikumokkal igyekeznek erősíteni a közönségcikk divízióhoz tartozó márkákat. 2019 elején a francia és a nyugat-európai üzletek polcain több új termék kap majd helyet. Arról, hogy a termékcsalád pontosan mikor és mely országokban lesznek elérghetőek, egyelőre nincs információ.

A vállalat termékeinek kevesebb mint két százaléka organikus, azonban a szegmens meglepően gyorsan nő: szeptember végéig globálisan 35,4 százalékkal nőtt az organikus termékek forgalma, míg a hagyományos kozmetikumoké 1,4 százalékkal csökkent.

A L'Oréal idén augusztusban egyébként felvásárolta a a Logocos Naturkosmetik AG természetes szépségápolással foglalkozó német vállalatot, és idén piacra dobtak egy természetes alapanyagok hozzáadásával készült és vegán hajápoló termékcsaládot is. Paul Agon, a L'Oréal elnök-vezérigazgatója közölte, a közönségcikk divízió a harmadik negyedévben 2,3 százalékos növekedést ért el, kevesebbet, mint amennyit terveztek, de úgy fogalmazott, a következő hónapokra vonatkoztatva látja a növekedés jeleit.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 7 millió forintot, 15 éves futamidő mellett már 2,04 százalékos THM-el, és havi 44 981 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a legnagyobb kereskedelmi bankok ajánlatai sem: a Budapest Banknál például 47606 forintos törlesztőt ígér a 2,13 százalékos THM; míg az OTP Banknál némileg magasabb, 2,23 százalékos THM is alacsonyabb, 44949 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS