2019. január 19. szombat Sára, Márió

Elkezdődött: filléres luxustermékek hódíthatják meg a magyar drogériákat


Egyre nagyobb teret hódítanak az organikus kozmetikumok, amelyek a jövőben ki is szoríthatják a piacról a hagyományos termékeket. Nem meglepő, hogy a világ legnagyobb kozmetikai és szépségápolási cége, a L'Oréal is új márkát dobott a piacra, ráadásul a biokozmetikiumok a nagyközönség számára is abszolút megfizethetőek: nagyjából 10 euróért, vagyis közel 3200 forintért bárki hozzájuthat a termékekhez.

Az organikus és natúrkozmetikumok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A vásárlók számára egyre fontosabb, hogy minél kevesebb mesterséges anyagot tartalmazó készítményeket használjanak. Első körben nézzük, mi a különbség az organikus (vagy más néven bio) kozmetikumok és a natúrkozmetikumok között. Alapvetően a natúr minősítéshez arra van szükség, hogy a gyártó bizonyos mesterségges anyagokat egyáltalán ne hazsnáljon a készítés során, vagy kerüljön bizonyos eljárásokat. A bio vagy organikus minősítéshez viszont elengedhetetlen, hogy a kozmetikum meghatározott arányban ellenőrzött ökológiai termelésből származó mezőgazdasági alapanyogat használjon. Vagyis, az összes biokozmetikum natúr is egyben, de nem minden natúrkozmetikum bio.

A fentiek alapján azt gonolhatnánk, hogy a bio- és natúrkozmetikumok a hagyományos termékeknél jóval többe kerülnek. Ez azonban nem feltétlenül igaz. A világ legnagyobb kozmetikai és szépségápolási cége, a L'Oréal is látja a fantáziát a megfizethető biokozmetikumokban. Októberben dobták piacra Franciaországban a La Provencale nevű termékcsaládot, amely a nagyközönséget célozza meg: a készítmények ára nem haladja meg a 10 eurót, vagyis 3200 forintot.

Láttuk, hogy van egy piaci rés, hogy nagyon nagy a kereslet a természetes, organikus kozmetikumok iránt, ám a kínálat nem volt megfelelő

 - idézi a Reuters Celine Bruckert, a L'Oréal francia divíziójának termékigazgatóját.

A cég sok szépségipari márkával büszkélkedhet, olyanokkal, mint a Lancôme, a Maybelline, a Biotherm vagy a Garnier. A Reuters cikke szerint a Maybelline vagy a L'Oreal Paris kifejezetten jól teljesít az olyan piacokon mint, mint például Kína, a Garnier-nek viszont vannak nehézségei. Ráadásul az úgynevezett közönségcikk divízió (ide tartozik például a Garnier vagy a Maybelline New York vagy a L'Oréal Paris is) forgalmának növekedése lassú a luxus divízióéhoz képest (ide olyan márkák tartoznak, mint a Lancôme, a Giorgio Armani vagy a Ralph Lauren).

Nem meglepő, hogy épp az organikus kozmetikumokkal igyekeznek erősíteni a közönségcikk divízióhoz tartozó márkákat. 2019 elején a francia és a nyugat-európai üzletek polcain több új termék kap majd helyet. Arról, hogy a termékcsalád pontosan mikor és mely országokban lesznek elérghetőek, egyelőre nincs információ.

A vállalat termékeinek kevesebb mint két százaléka organikus, azonban a szegmens meglepően gyorsan nő: szeptember végéig globálisan 35,4 százalékkal nőtt az organikus termékek forgalma, míg a hagyományos kozmetikumoké 1,4 százalékkal csökkent.

A L'Oréal idén augusztusban egyébként felvásárolta a a Logocos Naturkosmetik AG természetes szépségápolással foglalkozó német vállalatot, és idén piacra dobtak egy természetes alapanyagok hozzáadásával készült és vegán hajápoló termékcsaládot is. Paul Agon, a L'Oréal elnök-vezérigazgatója közölte, a közönségcikk divízió a harmadik negyedévben 2,3 százalékos növekedést ért el, kevesebbet, mint amennyit terveztek, de úgy fogalmazott, a következő hónapokra vonatkoztatva látja a növekedés jeleit.

JÓL JÖNNE 900 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 900 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 213 forintos törlesztőrészlettel a K&H nyújtja (THM 14,97%), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE 25 043 forintos törlesztőt (THM 17,21%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a Raiffeisen konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Itt tartunk: ennyivel többre futja egy átlag szlováknak, mint egy magyarnak
Az Egyesült Királyság és Ausztriába pedig látótávba sincs.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk