14 °C Budapest

Elképesztően ritka nap a mai: indul a roham a lottózókban

2019. szeptember 13. 13:02

A magyar lakosság közel 40 százaléka szerencsebefolyásoló erőt tulajdonít Péntek 13-nak: többségük (71%) abban bízik, hogy ez a nap szerencsét hoz. A szerencsejátékosok az átlagnál is jobban hisznek Péntek 13 rendkívüli erejében, ami különösen a kaparós sorsjegyek, az Eurojackpot és a Luxor játékosokra igaz - derül ki a egy reprezentatív felméréséből.

A 13-as számhoz és az igencsak ritka, évente legfeljebb háromszor előforduló Péntek 13-hoz fűződő hiedelmek és babonák régóta a mindennapok részét képezik. Péntek 13-án sokan próbálnak szerencsét, a 13-as szám pedig szerencseszámként is az egyik legnépszerűbb a hazai játékosok körében. A magyar lakosság több mint felének van szerencseszáma, és bár többnyire a 7-es az, rögtön ezután a 13-as szám következik.

Azt, hogy milyen sokan játsszák meg rendszeresen a 13-as számot, az Ötöslottó nyertesek számának alakulása jelzi igazán. Míg átlagos heteken 1000 játékosból 22-24 szerencsés ér el egynél több találatot, addig 

a 13-as szám kihúzásakor rendre 39-40 játékos is nyer.

A magyar lottótörténet eddigi legnagyobb nyereménye is a 13-as számhoz köthető, hiszen a 2017. február 10-én az Eurojackpot játékon bruttó 22 569 528 eurót, azaz közel bruttó 7 milliárd forintot nyerő hazai szerencsés számai között is szerepelt a 13-as.

Szeptember 13-a, péntek most a szokásosnál is nagyobb nyerési lehetőségeket kínál, sőt, a hét minden napja kiemelt szerencsenap lehet az Ötöslottó, a Joker, a Lu​​xor és a Kenó játékosok számára. A Szeptemberi Szerencsenapok akció keretében ugyanis több mint 84 millió forint összértékben nyerhetnek: az akciós játékok között az Ötöslottó és a Joker esetébe​​n 1-1 millió, a Luxor esetében 300 ezer, a Kenó esetében pedig 200 ezer forint napi nyereményt vihetnek haza a játékosok, míg a ráadás sorsoláson az Ötöslottóval és a Jokerrel 13-13 millió forintot, a Luxor​ral és a Kenóval 3-3 millió forintot is nyerhetnek a szerencsések. A legszerencsésebb napon, Péntek 13-án pedig mind a 4 játékon 13-13 darab napi nyereményt sorsol ki a Szerencsejáték Zrt.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső SKANDINÁV LOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm