2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Elárulta, mennyit költ lánya iskolakezdésére Erdélyi Mónika


Az egykori népszerű talk-show háziasszonya, Erdélyi Mónika és lánya is már a szeptemberre készül. Molly már felső tagozatos lesz, így egyre több tanszerre van szüksége. A beiskoláztatás évről-évre súlyosan megterheli minden magyar család költségvetését.

A műsorvezető és vlogger egy reggeli műsorban mutatta meg, miket fognak vásárolni, melyek a kislány legnagyobb kedvenc írószerei. Az anyagiakra kitérve, azt is elárulták, hogy idén nagyjából 15 ezer forintot fognak költeni a felszerelésekre.


"Nekünk nem az a lényeg, hogy minél többe kerüljön. Legyen meg minden, legyen meg benne az élvezeti faktor is, de azért nem szaladunk el a kiadásokkal. Engem úgy nevelt anyukám, hogy csak a legszükségesebbeket kell megvenni, és nem szórjuk a pénzt, még ha van is."

A magyar átlag

Két hét ,és kezdetét veszi a 2018/2019-es tanév. Az iskolakezdés pedig nem olcsó mulatság, olyannyira nem, hogy a beiskoláztatás évről-évre súlyosan megterheli a magyar családok költségvetését. Kiváltképp igaz ez a nagycsaládosokra, illetve a gyermeküket, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkre.

Hozzávetőlegesen, spórolósan is belekerül egy általános iskolás gyermek iskolakezdése 10 ezer forintba, de ha új fehér ingecskét, sötét nadrágot, és ünneplő cipőt is kell vennie a szülőknek az évnyitóra, ez az összeg elérheti a 20 ezer forintot is - vagy többet - egy gyermekre nézve is. A mennyiségtől és a minőségtől függően ez az összeg tovább nőhet. A legfontosabbak a papír- es írószerek, iskolatáska, tornazsák, tolltartó /benne lévő eszközök/, iskolánként, tanítónként változó igényekkel, kérésekkel

 - válaszolta egy korábbi megkeresésünkre a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) sajtóirodája. Mindebből kiderül, - még ha nem is a család összes gyermeke éppen egy időben kezdi az általános iskolát - hogy

3-4 gyerek esetében 30-120 ezer forintig terjedő összeg is lehet a beiskoláztatás teljes költségének a vége.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.