2020. január 21. kedd Ágnes

Elárulta az MNB: ennyi hamis pénz terjedt az országban


Tavaly 42 százalékkal kevesebb hamis forintbankjegyet talált átfogó vizsgálatában a jegybank - írja a Magyar Hírlap.

Ami a darabszámokat illeti, 2018-ban 450 hamis forintbankjegyre csapott le az MNB, ez 42 százalékos javulást jelent. A hamisítványok 80 százaléka magasabb címletű bankjegy volt.

A hamisítás esetén a legtöbbször egyedi elkövetőkkel volt dolga a rendőrségnek, a tisztára mosást pedig legtöbbször pénzváltással és vásárlással próbálták meg elérni.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS