9 °C Budapest

Elárulta az Alföldi Tej ügyvezetője, kell-e tartani tejhiánytól az országban

2020. március 20. 18:11

Folyamatosan, a hét minden napján 24 órában zajlik a termelés az Alföldi Tej Kft. székesfehérvári és debreceni üzemeiben. A vállalat valamennyi gépe üzemel és minden termék - friss és tartós tej, trappista sajt, vaj, túró, tejföl, joghurt, tejszín - kiszállítása folyamatos a kereskedelmi partnerek felé - tudta meg a Pénzcentrum.

Felhívták a figyelmet, hogy a vállalat megalakulása óta csak magyarországi tejtermelőktől származó tejet dolgoz fel, az alapanyagellátás jelenleg is folyamatosan biztosított, rendelkezésre áll a gyártáshoz szükséges magyar tej és megoldott a tejtermelőktől a beszállítás. A vállalat a korábbiakhoz hasonlóan a magyar lakosság ellátását tartja prioritásnak, ezért 100%-ban csak a magyar piacra termel.

Az elmúlt napokban a karácsonyi forgalmat mintegy kétszeresen meghaladó keresletnövekedést tapasztaltunk, de van olyan termék, ami iránt hétszer nagyobb az igény. Szeretném megköszönni dolgozóinknak, akik túlórában is végzik a munkájukat, hogy a magyar lakosság tejtermékkel történő ellátását biztosítsák, illetve a gépjárművezetőknek és fuvarozóknak, akik a fizikai kapacitásuk maximumán biztosítják az alapanyagok be- és a késztermékek kiszállítását. Az Országos Kereskedelmi Szövetség ajánlásával összhangban az Alföldi Tej is azt javasolja a lakosságnak, hogy ne halmozzon fel jelentős készleteket a tejtermékekből, hiszen a magyar tej alapanyagként továbbra is rendelkezésre áll és folyamatos a gyártásunk

- mondta Rózsás Mónika, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem