2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Egyre többen keresik a speciális élelmiszereket


Évről évre egyre nő azoknak a száma, akik valamilyen ételintolerancia miatt speciális étrendre szorulnak. Az európai trendekhez igazodva pedig egyre több magyar vásárló keresi a speciális étrendbe beilleszthető termékeket.


A gluténérzékenység kiváltója a gabonasikér, azaz a glutén, ami az élelmiszeripar egyik legkedveltebb adalékanyaga. A laktózintolerancia kialakulását pedig a laktáz enzim hiánya okozza, ilyenkor a szervezet nem képes lebontani a tejtermékekben található laktózt, azaz a tejcukrot. Legyen szó akár gluténérzékenységről vagy laktózintolarenciáról mindkét esetben fontos a speciális diéta.

Hazánkban 3 milliónál is több laktózérzékeny van, míg a gluténrézékenység a lakosság 1-2 százalékát érinti - mondta el Antal Emese dietetikus, szociológus az ALDI pénteken tartott sajtótájékoztatóján. Az érintettek életminősége változatos és kiegyensúlyozott étrend kialakításával javítható. Egyre több gyártó ismeri fel az igényt a laktózmentes és gluténmentes termékekre, emiatt az élelmiszerüzletek polcain és szélesedik ezeknek a termékek palettája.

Egyre jobban növekszik a kereslet az adott termékkategória iránt

- mondta el Székács Tibor, ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

Az üzletlánc fontosnak tartják, hogy a termékkínálatuk a vásárlói igényeknek maximálisan eleget tegyen. Ezért annak értekében, hogy a speciális étrendhez szükséges hozzávalók és élelmiszerek beszerzése gyors és könnyű legyen, a felvágottakból, kekszekből, kész kenyerekből, kenyérhelyettesítő termékekből, tejtermékekből és tejekből álló glutén- és laktózmentes termékkínálatuk mind a 113 ALDI áruházban megtalálható.

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked