2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Egyre többen keresik a speciális élelmiszereket


Évről évre egyre nő azoknak a száma, akik valamilyen ételintolerancia miatt speciális étrendre szorulnak. Az európai trendekhez igazodva pedig egyre több magyar vásárló keresi a speciális étrendbe beilleszthető termékeket.


A gluténérzékenység kiváltója a gabonasikér, azaz a glutén, ami az élelmiszeripar egyik legkedveltebb adalékanyaga. A laktózintolerancia kialakulását pedig a laktáz enzim hiánya okozza, ilyenkor a szervezet nem képes lebontani a tejtermékekben található laktózt, azaz a tejcukrot. Legyen szó akár gluténérzékenységről vagy laktózintolarenciáról mindkét esetben fontos a speciális diéta.

Hazánkban 3 milliónál is több laktózérzékeny van, míg a gluténrézékenység a lakosság 1-2 százalékát érinti - mondta el Antal Emese dietetikus, szociológus az ALDI pénteken tartott sajtótájékoztatóján. Az érintettek életminősége változatos és kiegyensúlyozott étrend kialakításával javítható. Egyre több gyártó ismeri fel az igényt a laktózmentes és gluténmentes termékekre, emiatt az élelmiszerüzletek polcain és szélesedik ezeknek a termékek palettája.

Egyre jobban növekszik a kereslet az adott termékkategória iránt

- mondta el Székács Tibor, ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

Az üzletlánc fontosnak tartják, hogy a termékkínálatuk a vásárlói igényeknek maximálisan eleget tegyen. Ezért annak értekében, hogy a speciális étrendhez szükséges hozzávalók és élelmiszerek beszerzése gyors és könnyű legyen, a felvágottakból, kekszekből, kész kenyerekből, kenyérhelyettesítő termékekből, tejtermékekből és tejekből álló glutén- és laktózmentes termékkínálatuk mind a 113 ALDI áruházban megtalálható.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.