2020. január 21. kedd Ágnes

Egyre több sört iszik a magyar: 10-ből 9-en ilyet választanak


Több mint 350 millió liternek megfelelő sört fogyasztott szeptemberig a magyar lakosság, ami 146 milliárd forint összegnek felel meg - írja a Világgazdaság.

A fogyasztott sörmennyiség értékben 10, mennyiségben 2 százalékos növekedést ért el. Az érték azért nőtt nagyobb mértékben, mert a fogyasztók a minőség felé fordultak, nem pedig a drágulásnak. A kiskereskedelemben ennek 65 százalékát értékesítették, a maradék 35 százalék a vendéglátásba és idegenforgalomba kerül.

A főszezon május és augusztus közé esik, ebben az időszakban értékesítik a teljes éves mennyiség 44 százalékát. Az értékesítés bő hamrada a nagy alapterületű szupermarketekben koncentrálódik. Az eladott sörök 90 százaléka hagyományos, ízesítés nélküli. Az értékesítés 97 százaléka világos sör.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS