2020. augusztus 12. szerda Klára

Egyre több sört iszik a magyar: 10-ből 9-en ilyet választanak


Több mint 350 millió liternek megfelelő sört fogyasztott szeptemberig a magyar lakosság, ami 146 milliárd forint összegnek felel meg - írja a Világgazdaság.

A fogyasztott sörmennyiség értékben 10, mennyiségben 2 százalékos növekedést ért el. Az érték azért nőtt nagyobb mértékben, mert a fogyasztók a minőség felé fordultak, nem pedig a drágulásnak. A kiskereskedelemben ennek 65 százalékát értékesítették, a maradék 35 százalék a vendéglátásba és idegenforgalomba kerül.

A főszezon május és augusztus közé esik, ebben az időszakban értékesítik a teljes éves mennyiség 44 százalékát. Az értékesítés bő hamrada a nagy alapterületű szupermarketekben koncentrálódik. Az eladott sörök 90 százaléka hagyományos, ízesítés nélküli. Az értékesítés 97 százaléka világos sör.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.