2020. október 26. hétfő Dömötör

Egyre több magyar vásárol így: többszörösét költik, mint a hagyományos boltokban

  • MTI
  • 2019. november 26. kedd 09:32

Egyre nagyobb részarányt képvisel a friss áru az online vásárlásokban, amelyek átlagos kosárértéke legalább két-háromszorosa az átlagos áruházi vásárlások összegének, egyes láncoknál viszont akár hat-nyolcszoros is lehet a különbség - olvasható a Világgazdaság keddi számában.

A lap - az Auchan, a CBA Príma, a GRoby, a Spar és a Tesco tájékoztatásán alapuló - körképéből kiderült, hogy míg az Auchan esetében két-háromszoros, a Tescónál négy-ötszörös a differencia. A legnagyobb eltérés a GRobynál van, ahol 

az átlagos online kosárérték 30-32 ezer forint, szemben a hagyományos bolti 2-4 ezer forinttal.

Az ünnepek előtt a virtuális térben is beindul a vásárlói roham, a szezonális termékek mellett az alapvető élelmiszerek többletfogyasztása is megfigyelhető. A Sparnál rávilágítottak, hogy sok a hasonlóság az online és az offline kosarak között: top kategóriás a sör, az ásványvíz, a tej, a friss zöldség és gyümölcs, a baba- és higiéniai, illetve a fagyasztott termék.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó