2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Egymásnak estek a Tescóban a magyarok: berohantak, veszekedtek

  • 2015. február 5. csütörtök 14:50

Különös eseményeknek lehettek szemtanúi az akcióvadász magyar vásárlók az elmúlt napokban. A Baumax áruházak hatalmas végkiárusítása nagy tömegeket vonzott a boltokhoz, sokan be sem jutottak, míg másokat épp a tömeg tolt be az ajtón. A friss hírek szerint hasonló jelenetek zajlottak le a bezárásra ítélt Tescóknál is.

Nem túl szépen búcsúzik a Baumax

"Elől zugkereskedőknek kinéző, fogdmegekkel érkezett alakok voltak, akik lerohanták az áruházat és az igazán jó vételeket azonnal foglalták és pakolták. (Szerszámgépek, fűnyírók, magasnyomású mosók, stb...)" - számolt be olvasónk tapasztalatairól az egyik Baumax áruháznál.

Volt, aki azt írta,

egy órát vártunk a bejáratnál, majd bepasszírozott a tömeg az ajtón.

A Tescóknál sem egyszerű

Mint azzal a Pénzcentrum már foglalkozott, több boltját is bezárja a Tesco Magyarországon. A friss hírek szerint itt is nagy leárazásokkal - és nagy tömeggel - lehet találkozni.

KATTINTS! Így néz majd ki az új magyar euró, ha bevezetik? + galéria

Lapértesülések szerint kis híján ölre mentek a vevők a kiszemelt áruért a szerdán este bezáró tolnai Tescóban.

A teol.hu hírportál beszámolója szerint dugig volt a tolnai Tesco parkolója szerdán délelőtt tíz órakor. Alig lehetett helyet találni, olyan sűrűn álltak az autók.

Odabent igencsak forró volt a hangulat. Két házaspár éppen azon vitatkozott, melyikük ért oda előbb a kiszemelt színes tévéhez, egy fiatal férfi pedig hangosan morogva tolta üres kocsiját, miközben barátnőjét ostorozta, aki - elmondása szerint - az öltözködéssel elhúzta az időt, így már későn értek az üzletbe.

A YouTube-ra fel is került egy videó, amint a vevők konkrétan szaladnak az akciós termékekért:


Az elektronikai részlegen üresen tátongtak a polcok, csupán egy-egy kenyérpirító, vízforraló árválkodott rajtuk, de a kertészeti osztályon sem maradt sok minden.

Sokan képesek voltak arra, hogy órák hosszat időzzenek az üzletben, kocsijukban a kiválasztott műszaki cikket őrizgetve és arra várva, hogy annak hirtelenjében jelentős összeget csapjanak le az árából. Mások pedig arra ácsingóztak, hogy a leértékelt áruk pultjára kipakolják a friss portékát, ami gyakran ugyan hibás volt, de most még a nyél nélküli lapát is gazdára talált, ha azt párszáz forintért kínálták.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Nem dőlhetnek hátra a magyar devizahitelesek? Fontos ügyben dönt az EU bírósága
A legtöbb magyar adóst érintheti, akinek 2015 előtt devizahitele volt.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked