2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Egyelőre nincs "ingyenes készpénzfelvétel" a Penny pénztárainál


Nem működik már a Penny Market üzleteiben a nagy vihart kavart készpénz-kifizetési szolgáltatás. A cég akciós újságjaiban két hete nem jeleníti meg a lehetőséget, a pénztárosok pedig a lehetőség felfüggesztéséről, illetve szüneteltetéséről tájékoztatják a vevőket - írja a Világgazdaság.


Felfüggesztette a Penny a cash back szolgáltatását, amelynek keretében néhány napja még ingyen lehetett készpénzhez jutni a bolt kasszáinál. A diszkontlánc július közepén vezette be a lehetőséget, háromezer forint feletti vásárlás és kártyás fizetés esetén legfeljebb 20 ezer forint ingyenes készpénzfelvételt kínált fel a vevőknek. Két-három hét után, valamikor augusztus első napjaiban azonban megszüntették ezt: a múlt heti akciós újságban már nem szerepel az ajánlat.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a felügyeleti vizsgálat után újra igénybe lehet-e venni a szolgáltatást. Ugyan Nyugat-Európa több országában ez a szolgáltatás széleskörűen elterjedt, hazánkban csak kísérleti jelleggel, néhány boltnál lehetett ilyennel találkozni korábban.

A cash back szolgáltatást alapvetően a betéti kártyáknál lehet igénybe venni, mivel a hitelkártyák készpénzfelvételét aránylag magas díjak terhelik. A két kártyatípus megkülönböztetéséhez informatikai fejlesztésre lenne szükség, azonban a Penny nem egyeztetett előzetesen a bankkal a szolgáltatás bevezetéséről, így ez a fejlesztés is elmaradt.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Kenterbe vágják a világot a magyar IT-sek: de hol vannak még a nyugati fizetések!
A koronavírus-járvány nyomában bizonyos szakmák poziciók, ha ideiglenesen is, de háttérbe szorultak,


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó