16 °C Budapest

Egy percet se várj a bevásárlással: brutális húsakciók a Tescóban, Lidlben

2018. augusztus 24. 14:30

Európai viszonylatban olcsónak számít a magyar hús - derült ki egy friss kutatásból. Ez azonban koránt sem jelenti azt, hogy a húsalapanyag ne terhelné meg a magyar vásárlók pénztárcáját. Az európai statisztikákon túlmutatóan megnéztük a KSH ide vonatkozó statisztikáit, amiből kiderült, hogy bár - a nagy kedvenc - baromfihús ára csökkent, de a disznóé jócskán, míg a marháé mérsékelten emelkedett. A hazai statisztikák alapján kíváncsiak lettünk arra, miként jelentkeznek ezek az árváltozások a magyar boltokban, és hogy a 34. héten milyen hús akciókkal várják vásárlóikat az üzletek.

Ahogy arról korábban márbeszámoltunk, Magyarországon olcsóbbak a húsárak, mint az uniós átlag (100), annak mindössze 71 százaléka. Ezzel a sz eredménnyel az EU-s tagállamok közül egyébként csak néhány ország van mögöttünk: Románia (59%), Bulgária (58%) és Lengyelország (57%). Mindezek alapján tehát kijelenthető, hogy hazánk olcsóhús nagyhatalom. De vajon tényleg így van? Az európai statisztikák vizsgálatát követően kíváncsiak voltunk arra, hogy melyek a legkeresettebb húsok Magyarországon, és hogy ezek árai miként változtak az elmúlt 10 évben.

A statisztikákból kiderült, hogy a magyarok a sertés, illetve baromfihúson kívül nem igen fogyasztanak mást. Érdemes például megnézni, hogy a legfrissebb, 2016-os adatok szerint, míg disznóból és baromfiból is majd 30 kilót fogyasztott el egy átlagos magyar, addig marhából csupán hármat. A fogyasztási szokások alapján megnéztük azt is, miként alakultak a legkapósabb húsok árai az elmúlt tíz évben Magyarországon: 

Az árak elemzéséből kiderül, hogy 2017-re a KSH által vizsgált összes baromfihús ára csökkent, mindeközben a disznóé és a marháé nőtt. Előbbié nem is kevéssel, míg egy kiló rövidkaraj ára 2016-ban 1 390 forint volt, addig 2017-ben már 1 470-et kellett kiperkálni érte. A sertéscomb pedig még ennél is jobban drágult, 2016-ban ugyanis csupán 1 110 forintba került egy kiló, míg 2017-ben már 1 220 volt. Az átlagár növekedések, illetve csökkenések vizsgálatát követően persze adódott a kérdés, miként jelenik mindez meg a legnagyobb magyarországi áruházak húspuljatiban? Azért, hogy ezt megválaszolhassuk és segítsünk a hévégi nagybevásárlásban megnéztük, hogy a boltok milyen húsakciókkal várják a 34. héten vásárlóikat.

Tesco

A Tesóban a friss csirkecomb farrésszel 1 kilója 32 százalékkal olcsóbban, 359 forint, míg a friss sertéscomb 20 százalékkal olcsóbban, 949 forintos kilós áron kerülhet a bevásárlókosárba. A hiperben ugyancsak akciós a friss pulykaszárny, ennek kilója 499, a sertéstarjáé 999, míg füstölt hátsó csülök 10 dekája 119 forintba kerül. 

A Tesco további akciós ajánlataiért fusd át a hiper 34. heti szóróanyagát!

Spar

A Sparban a Tanyasi csirke színe java előre csomagolt (1kg) termék 1 199, a Tóalmási füstölt, nyers, hátsó csülök kilója 1 490, a sertéslapocka kilója 969, míg a sertésoldalas, dagadó 1 149 és 1 349 forint között alakul. Az ínyencebbek vásárolhatnak juharszirupos sertéskarajt is, ennek kilója 1 690 forint, de a boltban lehet találni sertés marha darált húsmixet (400g) 499 forintért, marhanyakat, tarját pedig 2 040-ért. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ennél is több sparos ajánlatért fusd át a bolt eheti akciós kiadványát!

Lidl

A diszkontban a friss háztáji csirke kilója 799 helyett 649 forintba kerül, de ugyancsak akciós a friss, szeletelt hártyázott sertéskaraj is, ennek kilója 769 forint a boltokban. A sertés gulyáshús 1,5 kilója 1 699, a pácolt csirke alsó-felsőcombmix (500g) pedig 499 forintba kerül. Kifejezetten csak a hétvégén akciós lesz a Lidl-ben a csirke levescsomag is, 700 grammot 339 forintért vihetnek haza a vásárlók. 

Ennél is több akcióért fusd át a Lidl 34. heti szóróanyagát!

Aldi

Az Aldiban a csirkecomb kilója 28 százalékkal kerül kevesebbe, így 499 forintért lehet megvásárolni, míg a sertéslapocka kilója 949 forintba kerül a diszkontban. A levésmix ennél az üzletláncnál is csak hétvégén lesz elérhető akciósan, 25-26-án tehát 539 forint helyett 379-et csak kiperkálni érte. 

Az Aldi további akciót itt nézheted meg!

Auchan

A hiperben a sertés pörkölthús kilója 899, a csirke levestál (700g) 289, a sertéslapocka pedig 849-949 forint között mozog. A sertés hátsó csülök 749 forintba kerül, de a csont nélküli változatát már 1029-ért adják. A marha gulyáshús kilója 2 199, a csirkemellfilé 1 369, a pecsenyekacsa 799, míg a tanyasi csirke kilója 1 359 forintba kerül.

Ennél is több akcióért fusd át az Auchan aktuális kedvezményes kiadványát!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem