2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Durván drágulhat a sör Magyarországon: ennyivel kell majd többet fizetni

  • Népszava
  • 2018. augusztus 3. péntek 10:00

Akár száz forinttal is emelkedhet a szórakozóhelyeken a sör ára, miután a sörárpa gyéren termett - írja a Népszava.

Akár száz forinttal is emelkedhet a szórakozóhelyeken a sör ára, miután a sörárpa gyéren termett. A lap szerint a boltokban is várható drágulás, igaz, ennél alacsonyabb mértékben. A sörfőzdék szerint ugyanakkor a fogyasztás nem fog megtorpanni az áremelkedés hatására.

A lap szerint a dobozos, illetve a palackos sörök esetében 15-25 forintos drágulással lehet számolni, de a 90 százalékban hazai alapanyagokból készült csapolt sörök esetében a vendéglátóhelyeken egy ekkora drágulás a pohár, illetve a korsó árát 40-100 forinttal is feljebb tornászhatja.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.