12 °C Budapest

Durva drágulás jön a magyar boltokban: most még lecsaphatsz a legjobb árakra

2018. szeptember 28. 14:00

Egyes előrejelzések szerint átlagosan 10-12 százalékos áremelkedés várható a sertés- és baromfihús, a kenyér, tej és a tejtermékek esetében is. A várható drágulások miatt tehát érdemes lehet már most jól megfigyelni az árcédulákat és lecsapni a legjobb ajánlatokra. Éppen ezért - az érintett termékek kapcsán - a Pénzcentrum most összeszedte, milyen akciókkal várják a legnagyobb magyar áruházak a vásárlóikat a 39. héten.

Ahogy arról korábban beszámoltunk termékenként eltérő mértékben, de átlagosan 10-12 százalékos áremelkedés várható a sertés- és baromfihús, a kenyér, tej és a tejtermékek esetében is. Az áremelkedéseknek hazai és nemzetközi okai is vannak, például jelentősen kevesebb búza termett Magyarországon és külföldön is, továbbá mintegy 100 ezer jószágot kellett levágni Romániában az afrikai sertéspestis miatt, amely hiányt teremtett az exportpiacokon. Továbbá az emelkedő bérek is drágulást idéznek elő, mivel továbbra is óriási a munkaerőhiány.

Mindez azt jelenti, hogy a sertéscomb akár kilónként 120-130, a csirkemellfilé 150-160 míg a kenyér minőségtől, fajtától függően 25-80 forinttal kerülhet többe.

A várható drágulások miatt érdemes lehet már most jól megfigyelni az árcédulákat és lecsapni a legjobb ajánlatokra. Úgyhogy most megnéztük, milyen akciókkal várják a legnagyobb magyar áruházak a vásárlóikat a 39. héten.

Lidl

A diszkontban a friss csont nélküli sertéscomb 1 299 forint helyett 979, a friss, szeletelt csirkemellfilé fél kilója pedig 799 forintba kerül. A diszkont címoldalán hirdeti a friss tojások akcióját is, a 26 darabos, M-es méretű tojások 31 százalékkal lesznek olcsóbban, így 459 forintrét lehet hazavinni őket. Mindezen túl akciós lesz a sütőtök, ezért 199 helyett 119 forint kell fizetni, és szintén kedvezményes lesz a banán és a gáránátalma is, előbbiért 299, utóbbiért 199 forintot kell fizetni, igaz a gránátalma darabáron értendő.

Ennél is több akcióért fusd át a Lidl aktuális kiadványát!

Aldi

Az Aldiban a sertéstarja 300 forinttal olcsóbban, 1 199 forintért várja a vásárlókat, míg a csirkecomb 28 százalékkal olcsóbban, 499 forintba kerül. A kemencés sokmagva venki is akciós a boltokban, ezért húsz százalékkal kell kevesebbet fizetni, így 239 forintba kerül egy darab. A vastagkolbász is akciós a diszkontokban, ezek 500 grammos darabjáért 849 forintot kell fizetni.

Ha még több Aldis akció is érdekel, fusd át a diszkont 39. heti akciós kiadványát!

Tesco

A hipermarketben a friss sertéscomb 19 százalékkal kerül kevesebbe, mint az eredeti ár, így a csont nélküli hús kilójáért 969 forintot kell kifizetni. A boltok pék részlegén olcsóbb a cseres vajas toast kenyér, a vita korpás kenyér, a fehér kenyér és a kovászos többmagvas delikát is, ezekért sorrendben 299, 199, 99, illetve 339 forintot kell kifizetni. A friss csirkemell is akciós az üzletekben ennek kilójáért 999 forintot kell fizetni, de emellett a pulykanyak, a friss sertéskaraj, és a Tesco sertésgulyáshús is kedvezményes áron kapható, sorrendben 519, 1 049 és 599 forintos áron.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

További tescós akciókért fusd át a hiper 39. heti ajánlatait!

Spar

A Sparban a friss alsó, felsó csirkecombmix 599, a bontott pecsenyekacsa 769, míg a sertéscomb kilója 999 forintba kerül A sertéstarja 1 349, a borjúcomb 2 990, míg a lecsókolbász 10 dekája 89 forintba kerül. Mindezek mellett a Taravis csirkemellfilé fél kilója 799, a pulyka felsőcombfilé pedig 999 forint. A húsokon kívül akciós a Molke aktív kenyér, ennek fél kilója 289, míg az e-free vajas toast kenyér 359, a vidéki cipó pedig 259 forintba kerül.

A Spar üzletek további akcióiért fusd át a szupermarket aktuális szóróanyagát!

Auchan

Az Auchanban a a hiper saját toast kenyere 209, a friss tojás 369, míg az egész csirkecomb kilójáért 459 forintot kell kiperkálni. A csirkemellfilé 1 349, a sertés darálthús 889, a sertés sülttál 1 249, míg a sertéstarja 1 199 forintba kerül a 39. héten. A húsokon túl rengeteg sajt is le van árazva az Auchan üzleteiben, így például a sajátmárkás Brie sajt 599, a camembert 599, a Morbier sajt 4 299, a Vieus Pane pedig 5 999 forintot kóstál. A boltokban a fűszeres rozskenyér 199, a szüreti tönköly vekni 399, míg a francia zsemle 25 forintba kerül.

Az Auchan további ajánlataiért kattints ide!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem