Drágább a budapesti karácsonyi vásár a bécsinél, pozsonyinál: mutatjuk, mennyivel

Pénzcentrum2019. december 3. 15:30

Tényleg a szomszédba kell menni az olcsóbb kürtöskalácsért, lángosért, forralt borért? Mutatjuk, milyen árakkal találkozhat a magyar vásárló a horvát, osztrák vagy szlovák fővárosban, és hogy mennyivel olcsóbb ez a magyarnál. 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a szomszédos országokban is előfordul, hogy olcsóbban ehetünk-ihatunk egy karácsonyi vásárban, mint a magyar fővárosban. Most a Nosalty vizsgálta meg, hogy az egyes szomszédos fővárosokban mennyiért adják a sült kolbászt vagy a forralt bort. A táblázatból látszik, hogy nem a budapesti a legolcsóbb adventi forgatag. 

Loading...

A táblázatból látható, hogy közel sem a budapesti a legolcsóbb vásár, a Vörösmarty téri hotdogára például még a bécsi sem tudja lekörözni, hiába kerül pl. többe a forralt a sógoroknál. A kürtős kalács, rétes és lángos árainkat sem tudták a szomszédban túlszárnyalni. Természetesen Budapesten is vannak olcsóbb vásárok, a Vörösmarty téri kiugróan drága, és nem is az átlagos magyar pénztárcájához, hanem inkább a turistákéhoz van igazítva

Címkék:
vásárlás, karácsonyi vásár, ital, ár, étel, lángos,