11 °C Budapest

Csúnyán pórul járt a lottónyertes: mindenkinek elújságolta a hírt, hiba volt

2019. május 15. 17:32

Igencsak pórul járt az a brit férfi, aki azt hitte, hogy nyereményét azért nem fizetik ki a lottózóban, mert legalább 50 ezer font (több mint 18 millió forint) fölötti összegről van szó. A valóság ennél azonban sokkal kiábrándítóbb volt, hiszen csak valamilyen adminisztratív oka volt a nem fizetésnek.

A 32 éves Dean Smethurst egy teljesen átlagos brit állampolgár, aki egy éjszakán át lottómilliomosnak hitte magát, de persze egy percig sem volt az. A Mirroron megjelenő történet szerint a férfi egy lottósorsolás után egy közeli Tescóba ment ellenőriztetni a számokat, ott azonban azt mondták neki az illetékesek, hogy bár nyert, nem tudnak fizetni, ezért lépjen kapcsolatban a lottótársasággal. 

Deannek ekkor beindult a fantáziája, és amikor utána nézett a dolgoknak azt találta, hogy ilyen üzenetet általában azok kapnak, akiknek a nyereménye meghaladja az 50 ezer fontot, azaz mai árfolyamon 18 700 000 forintot. 

A férfinak nem is kellett több ennél az információnál, máris körbetelefonálta a barátait, családját, hogy elújságolja nekik a nagy hírt. Dean annyira izgatott volt, hogy nem is aludt, azon gondolkodott, mire költi majd a nagy nyereményt. Másnap aztán felhívta a lottótársaságot és jött a fekete leves.

A férfival közölték, hogy bár nyert, a nyereménye mindössze 6 font. A kifizetés helyszíni elmaradásának pedig csak adminisztratív (a szelvény még részt vett élő játékban) okai voltak. Dean így hoppon maradt, pedig éjszaka már a barbadosi családi luxus nyaraláson törte a fejét. 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem