2020. február 25. kedd Géza

Csalhatott a magyar Ötöslottónyertes: eljárás indult ellene, a családja is ráment


Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a szegedi férfi ellen, aki még 2017-ben a válás során eltitkolta felesége elől közös lottónyereményük jelentős részét, közel 260 millió forinttal károsítva meg őt.

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a szegedi férfi ellen, aki még 2017-ben a válás során eltitkolta felesége elől közös lottónyereményük jelentős részét, közel 260 millió forinttal károsítva meg őt - szúrta ki az Index. 

A Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi és felesége még 2016 novemberében nyertek majdnem 900 millió forintot az ötös lottón, telitalálatos szelvénnyel. A összeget a Szerencsejáték Zrt. az általuk megjelölt, nyolc bankszámlára utalta át, ezek mindegyike felett a férj bírt kizárólagos rendelkezési jogosultsággal.

A házaspár a nyereményből 2017-ben közösen ingatlanokat és gépjárműveket vett. Időközben azonban a házasságuk fokozatosan megromlott, ezért a feleség kezdeményezte a házastársi vagyonközösségük megosztását, illetve azt, hogy a férje adja ki neki a nyereményből fennmaradt, őt megillető részt. Az ezzel kapcsolatos egyeztetések során a férfi a nő előtt azt állította, hogy a nyereményből már csak 300 millió forint maradt, holott a valóságban abból még 800 millió forintnál is több állt rendelkezésre.

Ám a férj nyilatkozata szerint a megszerkesztett házassági vagyonközösséget megszüntető szerződést mindkét fél aláírta. A szerződésben a férfi vállalta, hogy átutalja a feleségének a nyereménymaradvány - vélt - felét, 150 millió forintot, aki ennek teljesítése esetére lemondott minden követeléséről férjével szemben. A feleség a pénz átutalása után szembesült azzal, hogy férje átverte, és valójában csaknem 410 millió forint járt volna neki. Az ügyben különösen nagy kárt okozó csalás miatt folyik büntetőeljárás, a feleség pedig a közel 260 millió forintos kár megtérítése érdekében polgári jogi igényt terjesztett elő.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Koronavírus: elkezdték felhalmozni a tartós élelmiszereket a magyarok?
Az egyik Rossmannban nem volt már kézfertőtlenítő.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk