2020. október 28. szerda Simon, Szimonetta

Celebek miatt büntet a versenyhivatal: tényleg igaz, amit mondanak?


A kamu környezetvédelem és a celebekkel való hirdetés a leggyakrabban előforduló probléma fogyasztóvédelmi szempontból - írja a Világgazdaság.

410 millió forint bírságot szabott ki at október végéig lezárult 41 ügyben a Gazdasági Versenyhiatal (GVH). A tavalyi bírságok 47 százalékát sorolták a fogyasztóvédelmi eljárások körébe. A legtöbb eljárás egyébként gyógy- és egészségre ható megalapozatlan állítások és "zöldre mosás", vagyis a termékek környezettudatosként feltüntetése miatt indult.

A celebekkel való hirdetés is problémás, ugyanis nem tudni, hogy valóban ismerik az adott terméket, vagy csupán a gázsiért mondják, hogy érdemes azt megvásárolni. Ha ez utóbbi az igaz, akkor a fogyasztó megtévesztéséről beszélhetünk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó