16 °C Budapest

Beütött az ajándékpara? Ne aggódj: ezek lehetnek a legjobb last minute ajándékok

2018. december 22. 07:04

Halogattad az ajándékvásárlást és mindjárt itt a szenteste? Esetleg elfeledkeztél egy-egy rokonról, akivel ezer éve nem is találkoztál? Pánikra semmi ok, mutatunk néhány ajándékot, melyekkel még egyáltalán nem késtél el, és aránylag kevés energia-befektetéssel beszerezhetők. Sőt, olyan ajándék-öteletet is megosztunk veled, ami egy fillérbe sem kerül.

Amennyiben nem akarod kitenni a lábad a lakásból ebben a latyakos időben, akkor sem kell csüggedned: rengeteg ajándékot, utalványt tudsz vásárolni az interneten, amelyeket elég csak kinyomtatni. 

Előfizetéssel nem lőhetsz mellé!

Az immár hagyományosnak számító Spotify, Netflix, és egyéb internetes szolgáltatások mellett már akár élményt is ajándékozhatsz: éttermek, bárok is kínálnak online kuponokat. Egy szimpla Google-kereséssel több mint 500 darabot találtunk: gyakorlatilag szinte bármire vásárolhatunk ajándékutalványt: masszázs, repülés, wellness, óravásárlás, jóga. Pillanatok alatt szinte mindenkinek találhatsz megfelelő meglepetést az utolsó pillanatban! Emellett a PS Network és az Xbox Live is kínál ajándékkártyákat, és a Streamen in tudsz játékokat vásárolni, ha esetleg valaki rajong értük a családban.

Lehet tél, nyár, ősz, tavasz: nonstop a kút!

Mi az, ami december 24-én délután 14 óra után is stabilan nyitva tart? Igen, a benzinkút! Ha minden kötél szakad (egy fillér sem maradt a számládon, esetleg nem vagy internetközelben, hogy egy páros masszázs kuponnal ajándékozz) és az utolsó pillanatban ébredsz rá, hogy nem vettél a nagynénéd új fiújának még ajándékot, akkor irány a legközelebbi töltőállomás. Persze ezek nem a kedvező áraikról híresek (értsd: mindent minimum a duplájáért fogsz megkapni, mint egy üzletben), de a szükség nagy úr. Amit itt tudsz venni és beillik ajándéknak is:

  • Jó minőségű bor vagy bármilyen alkoholos ital, természetesen horror áron, de ha szerencséd van (és készültek rád az élelmes kutasok), akkor ajándéktasakot is kapunk mellé. De nézzünk körül jobban is, ne rohanjunk, hiszen figyelmes ajándék lehet a szelfibot, vezeték nélküli töltő, powerbank, sőt, az autómániások egy flakon jó minőségű motorolajnak is egészen biztosan örülni fognak.
  • Ugyanitt magyar könnyűzenei CD-ket és koncert DVD-ket is beszerezhetünk, persze ne számítsunk akkora választékra, mint amivel egy lemezboltban találkoznánk, de egy semleges Best of...-ba belefuthatunk.
  • Ha hölgyről feledkeztünk meg, akkor egy doboz bon-bon tökéletes lehet neki, Szamos édességeket kaphatunk nagy választékban az alábbi benzinkút hálózatok shopjaiban: LUKOIL, MOL, OMV, SHELL.
  • De talán még piperetermékeket is összeválogathatunk a polcokról: tusfürdőnek, samponnak, hajlakknak minden nő örül.
  • Vannak kutak, ahol még cserepes virágot is árulnak, a csoki mellé pont jó lehet.
  • Kávé! Hatalmas kultusza van a különféle párnás, kapszulás párnáknak: hasznos és figyelmes ajándék!

Színházjeggyel, koncertjeggyel sem nyúlhatsz mellé!

Az utolsó pillanatban ideális ajándék lehet egy színházjegy, esetleg Stand Up Comedy-belépő.

Ajándékkártya

Ez gyakorlatilag a készpénz személyesebb változata. Ha tudjuk, hogy valaki szereti a könyveket, elektronikai kütyüket, ruhákat vagy kozmetikumokat, akkor jó ötlet lehet elmenni egy-egy ilyen típusú boltba és leemelni egy néhány ezer forintos ajándékkártyát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nyereménybetét

Ha a megtakarítás fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet, akkor ajándékozhatunk nyereménybetétet. Ez gyakorlatilag egy olyan befektetés, amely bármelyik pillanatban névértéken visszaváltható. Ráadásul nemcsak azért jó ajándék, mert az ajándékozott hozzájárulása nélkül megköthető, hanem azért is, mert rendszeresen ajándékokat is kisorsolnak a betéttel rendelkezők között.

Ha nincs egy vasad sem

Nem kell ahhoz vagyonokat költeni, hogy valakinek örömet okozzunk. A barátainkat, közeli rokonokat például meglephetjük egy általunk készített vacsorával. Készíthetünk kupont, vagy egy képeslap is elég, hogy tudassuk, mi együtt töltött minőségi időt ajándékozunk egy az ajándékozott által választott időpontban. Esetleg feltüntethetjük, milyen menük közül választhat majd. Ha kisgyerekes szülőket szeretnénk meglepni, szintén készíthetünk "babysittelés előre egyeztett időpontban" kuponokat, amiket a szülők beválthatnak év közben. Ha kutyás ismerősöket szeretnénk meglepni, nekik jó lehet a "kutyaszittelés", illetve az ajándék kutyasétáltatás, vagyis annak biztosítása, hogy ha nekik valamikor valami közbejön, az ajándékozó segít. 

Ha kézzelfogható ajándékot szeretnénk a fa alá tenni, egy rúd saját készítésű bejgli vagy mézeskalács remek lehet, ahogy például egy általunk készített fényképalbum, amelyben az ajándékozottal vagy róla készült képeket hívjuk elő és rendezzük albumba. Készíthetünk egy kis filmet is, ma már nagyon sok program elérhető a neten, amelynek segítségével a meglévő fényképekből egy kis zenés, rövid videót tudunk gyártani, amit aztán a család előtt karácsonykor levetíthetünk.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem