2019. június 27. csütörtök László

Baromfi- és sertéshús drágulás jöhet Magyarországon


Nagymértékű húshiány alakult ki Kínában a sertéspestisjárvány miatt, ennek következtében pedig még Magyarországon is emelkedhet a disznóhús ára, sőt a baromfi is drágulhat - írja a Népszava.

húshiány alakult ki Kínában a sertéspestisjárvány miatt, ennek következtében pedig még Magyarországon is emelkedhet a disznóhús ára, sőt a baromfi is drágulhat. A lap ugyanis azt írja, hogy Kína a hiányzó húsmennyiséget külföldről szerezné be, az erősödő kereslet pedig magasabb termelői árakat jelent, ami nem csak a sertés árát emeli meg, hanem annak a helyettesítő termékeiét is, azaz műs húsokét is. 

Mindennek következtében nem meglepő, hogy Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke is arra számít, hogy a sertés- és a baromfihús ára is nőni fog Magyarországon. A kínai húshiány miatt várhatóan a nyár közepétől élénkülhet a baromfihús iránti kereslet.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 85 891 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 80 439 forintos törlesztőt ígér a 2,66 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,70 százalékos THM is alacsony, 80 631 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a OTP Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ezt kevés magyar tudja: így lehet pofátlanul olcsó a luxusnyaralás
Görögországban, Spanyolországban, Mallorcán, Ibizán még bőven lehet nyaralni akár október közepéig.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

06.27-07.03
Országos

Aldi

06.27-07.03
Országos

Auchan

06.27-07.03
Országos

Lidl

06.27-07.03
Országos

Spar

06.26-07.03
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk