Azért ez erős: ennyit pénzt költöttünk tavaly mobilalkalmazásokra

2020. január 23. 08:31

Tavaly globálisan 120 milliárd dollárt költöttek el fizetős mobilalkalmazásokra az emberek - írja a mobilos statisztikákkal foglalkozó App Annie legújabb jelentésére hivatkozva a Világgazdaság.

A The State of Mobile 2020 című tanulmány szerint a fenti összeg legnagyobb része játékokra ment el: ezekre 86 milliárdot fordítottak a felhasználók. Az App Annie előrejelzése, hogy idén már 100 milliárd dollár lehet a mobiltelefonos játékokra szánt pénzmennyiség.

A tanulmány arra is kitér, hogy tavaly egy átlagos fogyasztó napi 3 óra 40 percet töltött mobilalkalmazások használatával. Ez az érték 35 százalékkal magasabb, mint a 2017-es. A letöltött applikációk száma 2019-ben 204 milliárd volt, ami 2018-hoz viszonyítva 6, 2016-hoz képest viszont már 45 százalékos növekedést jelent.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem