2020. október 28. szerda Simon, Szimonetta

Átalakul a fogyasztóvédelmi hatóság


Átalakul a fogyasztóvédelmi hatóság, de a így is lesz lehetőség a panaszok kezelésére - írja a Magyar Idők.


2016 végén megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), amelynek jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) lett. Másodfokú ügyekben pedig országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el.

Az átalakítással együtt 197 járásban jelenik meg elsőfokú hatósági fogyasztóvédelmi feladatkör, vagyis

az NFH helyett a területileg illetékes járási hivatalokban tehetjük meg a bejelentéseinket.

A hatóság az év végén is fokozott ellenőrzéseket végzett, a részeredmények alapján: 575 ellenőrzésből 250 esetben tapasztaltak jogsértést, 21 utóellenőrzést végeztek, ebből 13 esetben újra szabálytalanságot tártak fel, 582 próbavásárlásból 209-nél találtak hiányosságot, 62 esetben többletet számoltak fel az árnál, egy esetre átlagosan 238 forint túlszámolás jutott.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó