15 °C Budapest

Aljas trükkel fosztogatnak a karácsonyi vásárokon: veled már próbálkoztak?

2017. december 17. 13:02

A karácsonyi nyüzsgés, a nagy tömegek a zsebesek egyik kedvenc időszaka. De nem csak zsebtolvajokra kell különösen figyelnünk, ha vásárolni indulunk. A legutóbb egy aljas trükkel csaptak le a szélhámosok a karácsonyi vásárban.

A karácsonyi vásárok mellett a bevásárlóközpontoknál is megszaporodhatnak az ünnepek előtt a szélhámosok. A trükkös csalók nem csak a zsebeinkben lévő értékekre utazhatnak, ilyenkor az autóban maradt értékeink is nagyobb veszélyben vannak. A legnépszerűbb csalás ilyenkor persze még mindig zseblopás. Ezeket jellemzően zsúfolt helyeken, többek között

  • az utcán,
  • tömegközlekedési eszközökön,
  • piacokon, vagy
  • bevásárlóközpontokban követik el.

Éppen ezért pénzünket, bankkártyánkat, egyéb más értékeiket már akkor tegyük biztonságos, nem észrevehető, illetve nem könnyen hozzáférhető helyre, amikor otthonról elindulunk. Lehetőség szerint a kabátunk belső zsebében tároljuk a pénztárcánkat, az irataikat, s ha lehet a telefonunkat is.

A PIN-kódunkat pedig soha ne tartsuk a bankkártyánk mellett, igyekezzünk inkább megjegyezni azt.

Fontos, hogy az értékeinkre mindig ügyeljünk! A pénz- és irattárcáinkat ne a táskák, kosarak tetején tartsuk, de tárolásra a nadrág hátsó zsebei sem nyújtanak kellő biztonságot. Megfelelő védelmet csak a belső zsebek nyújtanak. Iratainkat a lakáskulcsainktól és slusszkulcsunktól elkülönítve tároljuk! Télen a vastagabb felsőruházat miatt kevésbé lehet érezni, ha valaki belenyúl a zsebükbe.

Ha mégis megtörtént a lopás, akkor ne szálljunk szembe a tolvajjal! Hívjunk segítséget, és értesítsük a rendőrséget! Ha a lopás során az iratok mellett a lakáskulcsot is elvitték, sürgősen cseréltessük le a zárat, ha pedig a bankkártyánk tűnt el, azt azonnal tiltassuk le!

Jól jönne egy kis pénz karácsony előtt? Mit szólnál 300 ezer forinthoz?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 13,81%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a Budapest Bank, illetve a Providentgyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm