2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

Alapjaiban változik meg a sertéshús-értékesítés: ez minden magyar vásárlót érint


Január 15-től minden 200 négyzetméternél nagyobb, húspulttal rendelkező hazai boltban kis zászlócskával kell jelezni a nem előrecsomagolt disznóhús származási helyét. De csak a disznóét, a többi állatét nem. 200 négyzetméter alatt csak szövegesen kell kiírni a származási helyet.

Január 15-től minden 200 négyzetméternél nagyobb, húspulttal rendelkező hazai boltban kis zászlócskával kell jelezni a nem előrecsomagolt disznóhús származási helyét. Ennek célja feltehetőleg a magyar sertésfogyasztás néminemű felpörgetése, valamint a bizalom kiépítése, csakhogy a G7 cikke szerint a Sparnál elmondták, 

más jogszabályok miatt eleve az a helyzet hogy egy adott bolt pultjában egyfajta tőkehúsból egyidőben csak egyfélét szabad árulni.

Azaz a lap szerint nincs olyan versenyhelyzet, amikor a "vevő például választhat, hogy szlovák vagy magyar karajt vesz." Az egyetlen elképzelhető előnye ebben az értelemben az lenne a jelölőzászlóknak, hogy ha a vásárló mondjuk egy román zászlós karajt lát a pultban, akkor ahelyett inkább a magyar combot választja. Hát majd kiderül... 

Az azonban biztos, hogy január 3. hetétől a nagyobb boltokban már zászlós jelöléssel is láthatjuk, honnan származik az a disznó, amit megvásárolunk, és ha ez nem magyar, még mindig dönthetünk amellett, hogy megvesszük, de amellett is, hogy keresünk máshol, magyar disznót!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS