2019. április 26. péntek Ervin

Aki ügyes, durván lehúzhatja a bankját: az igazi profik így vásárolnak


Érdemes az év elejére időzíteni a hitelkártya igénylését, hiszen így több idő áll majd a kártyabirtokos rendelkezésére az év végén járó visszatérítések maximalizálásához. A hitelkártyával akár kedvezményes vásárlásokat is elérhetünk, érdemes azonban körültekintőnek lenni - ha kicsúszunk a kamatmentes időszakból, nagyon magasak a THM-ek.

Sokak számára a hitelkártya egyik legvonzóbb funkciója lehet a vásárlások után járó egyösszegű visszatérítés év végén. Az év első hónapjaiban még távolinak tűnhet a visszatérítés, pedig érdemes már ilyenkor is tudatosan, mindennapos kártyahasználattal törekedni az elérésére, hiszen így a kártyabirtokos a hitelkártya igénylésének évében is könnyen maximalizálni tudja a visszatérítést - írja közleményében az OTP Bank.

Kipróbálnád a hitelkártyát? Nézd meg őket a Pénzcentrum kalkulátorában!

Úgy lehet a legkönnyebben maximalizálni a hitelkártyás vásárlások után év végén járó visszatérítés összegét, ha már januártól folyamatosan, a mindennapi vásárlások során is használjuk hitelkártyánkat. Így év végéig havonta átlagosan 150 000 Ft-os költés esetén, vásárlási szokásoktól függően akár 18-28 000 Ft-os visszatérítést is el tudunk érni

 - nyilatkozta Györkei Krisztián, az OTP Bank fogyasztási hitelek termékfejlesztési vezetője.

A hitelkártya-birtokosok vásárlásaik után a költésük 1 százalékának visszatérítésével számolhatnak az OTP-nél, legyen szó a hétvégi nagybevásárlásról, tankolásról, vagy akár egy forró csoki megvásárlásáról. Érdemes azonban szétnézni más bankok ajánlatai között is, hiszen minden banknál kölünféle opciók vannak a visszatérítésre. Az OTP közleménye szerint például a bank ügyfelei évszakonként más és más kategóriájú vásárlásaikból összesen 3 százalékos visszatérítést kaphatnak. Télen a szórakozás (például mozi, színház, könyvesboltok) és az éttermek állnak a középpontban. A visszatérítések mellett fontos odafigyelni a visszafizetési határidők betartására is. A hitelkártyás vásárlások minden esetben kamatmentesek, ha az ügyfelek a türelmi időszak végéig visszafizetik a teljes felhasznált összeget és egyéb, a kártyahasználathoz kapcsolódó költségeket. Ezzel szemben a hitelkártyás készpénzfelvételek minden esetben kamatoznak.

Segíti a kiadások tervezhetőségét, hogy a hitelkártyás vásárlások esetében részletfizetés is választható. A részletfizetési szolgáltatások előnye, hogy nagyobb összegű - 20 000 Ft-ot meghaladó - vásárlásait, vagy felmerült készpénzigényét a hitelkártya kamatánál kedvezőbb feltételekkel, egyenlő havi részletekben fizetheti vissza. A hitelkártyához kapcsolódó részletfizetési szolgáltatásokat internetbankon, telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, vagy bankfiókban igényelheti. A kamatokról minden esetben érdemes előre tájékozódni, hiszen azok mértéke egyaránt függ a kártyatípustól, a felhasznált összeg nagyságától és az időszaktól is.

Ha kicsúszunk a türelmi időből, durván magasak a kamatok

A hitelkártya így valóban lehetőséget ad negatív kamatozású fogyasztási hitelfelvételre, minden esetben figyeljünk ugyanakkor, hogy a kamatmentes időszakon belül törlesszünk, ellenkező esetekben jelentős mértékű kamatokkal találkozhatunk. Az Erste például 4 százalékos visszatérítést ígér 5622 forintos éves kártyadíj mellett, ha azonban nem a kamatmentes időszakon belül törlesztünk, a THM 39,86 százalék. A Raiffeisen kártyájánál nincs éves kártyadíj, de a kamat itt is magas, 37,6 százalék. Náluk viszont utazásra akár 5 százalékos visszatérítés is igénybe vehető.

A Budapest Banknál a tankolásra jár a 3 százalék visszatérítés, a CIB Banknál viszont alacsonyak a visszatérítések - cserébe a kamat is alacsonyabb, "csak" 37,15 százalék. A Cetelemnél 38 százalék a kamat, az éves díj 2 990 forint. További ajánlatokért kattints kalkulátorunkra.

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 45 941 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,2 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H (46 000 Ft/hó; THM 8,1%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az Erste (51 352 Ft/hó; THM 11,92 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Cetelem és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

04.25-04.30
Országos

Interspar

04.25-04.30
Országos

Aldi

04.25-04.30
Országos

Lidl

04.25-04.30
Országos

Auchan

04.25-04.30
Országos

Tesco

04.23-04.30
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk