8 °C Budapest

Akciócunami tarolja le Magyarországot: gigadrága élelmiszereket áraztak le

2019. július 18. 14:30

Nem mindennapi leárazások kezdődtek a magyar boltokban: olyan dolgokat is leáraztak, amelyek egyébként rendkívül megdrágultak egy év alatt. Emellett elstartolt a dinnyeszezon is, megnéztük hát, mennyiért adják a boltok a magyarok kedvenc nyári csemegéjét!

Nem kevés dolog drágult meg Magyarországon egyetlen év leforgása alatt: a héten a Pénzcentrum szedte össze, melyik termékek ára emelkedett kiemelkedően. Kiderült, hogy a vöröshagyma abszolút csúcstartó: tavaly ilyenkor egy kiló 197 forint volt átlagosan, idén júniusban viszont már 431 forintos átlagáron kínálták.

Ez 126,8 százalékos áremelkedés egyetlen év alatt!

Sírhatnak még a káposzta-fanatikusok is, és a krumpli szerelmesei is törölgetik a könnyeiket: előbbi 41,9 százalékkal kerül többe, mint tavaly ilyenkor (253-ról 359 forintra drágult egy kiló), a késői burgonya ára pedig majdnem 70 százalékkal lett drágább, mint tavaly júniusban. A liszt, és ebből következően a kenyér ára is emelkedett, és az uborka sem úszta meg a drágulást... Most megnéztük, hogy milyen csúcsdrága élelmiszereket áraztak le a hazai boltok.

Amellett sem mehettünk el szó nélkül, hogy közben beröffent a dinnyeszezon is: köztudott, hogy a magyarság és a dinnye kapcsolata elég régre - talán még a történelem előtti időkre - nyúlik vissza. Lassan a kánikula is visszalopakodik, melegben pedig az egekbe szökik a magyarok dinnyevásárlási kedve: egyiket a másik után tolják be az arcukba! Az ügy már jóval a szezon előtt tematizálja a közbeszédet, kijelenthető: az ország jelentős része dinnyelázban ég. Az emberekbe egyenesen bele van kódolva, hogy ameddig nincsen jó dinnye a boltokban, addig nyár sincsen - maximum nagyon meleg. Hát most megérkezett a mézédes csemege, a Pénzcentrum pedig megnézte, mennyiért árulják kilóját a magyarok kedvenc csemegéjének.

Pattog az akciólabda

Az Auchanban a burgonya kilóját 378 forintért adják, magyar termékről van szó. A szintén hazai termesztésű görögdinnye kilójáért 134 forintot kérnek a madaras áruházban. A zöldségosztályon akciós még a lecsópaprika is, amelyből egy kiló csak 238 forint, a fürtös koktélparadicsomból pedig egy fél kilós csomag 398-ba kerül. A fejes salátáért 108 forintot kérnek, egy kiló banánt pedig 348 forintért lehet kapni. A különféle salátamixeknek is lenyomták az árát: 149 és 299 forint között válogathatsz köztük. A Rege csemegauborkából 680 gramm 399 forintba kerül az Auchanban. A nektarin kilójáért pedig 598 forintot kell fizetni. Emellett minden Schar pékárura 20 százalék kedvezmény van, az Auchan Nívó szeletelt graham toastból pedig fél kiló 199 forintért kapható.

A többi Auchan akciót itt találod!

A Tesco is kiterítette lapjait: a sárga újburgonya árát felére vitték le, íy most 399 helyett csak 199 forintba kerül egy kiló! A kígyóuborka darabja 179 helyett most csak 119 forint, a fokhagyma kilójáért pedig 999 forintot kérnek a Tescóban. Nagyon lenyomták a sárgadinnye árát is: 399 helyett most csak 229 egy darab.700 gramm lecsópaprikáért 369 forintot kell fizetni a Tescóban, az ananász kilója pedig 329 forint. Egy kiló sárgabarack most csak 399-be kerül, a nektarinból egy kilós pakk pedig 359 forint. A Vita szívbarát korpás kenyérből fél kiló 299 forintba kerül, a sajtos stangliból egy darab 69 forintért kapható.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Tesco akciós újságjáért kattints ide!

Az Aldiban olyannyira kitört az akcióláz, hogy már a WHO is lépéseket fontolgat! Az újburgonya kilója például csak 199 forint, a ribizliből pedig egy 125 grammos doboz 299-be kerül. A sárgarépa kilója 199 forintért kapható, a kovászos bagettből pedig 79 forint egy darab. A csemegekukorica darabja 109 forint, a koktélparadicsomból 200 gramm pedig 279. Sárgabarackból egy kiló 399 forint, ahogyan a szilvából is.

Az Aldi akciós kiadványát itt találod!

Nem volt fukar a leárazásokkal a Lidl sem: a 200 grammos salátakeverék 189 forint, az almából pedig 199 forint egy kiló, az őszibarackból ugyanennyi 269 forintba kerül. A mediterrán cibatta darabja 399, a mediterrán olívás buci pedig 59 forint. Az újkrumpliból 199 egy kiló, csemegekukoricából pedig 129 forint egy darab. Másfél kiló lecsópaprika 689 forint.

A Lidl akciós újságját itt találod!

A Sparban 299 forint egy kiló hagyma, az új fejes káposzta pedig 219-be kerül. A paprikából 349 5 darab, a csípős verzióból pedig 45-be kerül egy. A bio teljes kiőrlésű kenyér 319, az e-free vajas toast kenyérpedig 389 forintba kerül.A bükki volkorn parasztkenyérből fél kiló 349 forint, a magvakkal szórt bagett darabja pedig 79 forintba kerül.

A Spar akciós újságjáért kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem