2019. május 23. csütörtök Dezső

A mobiltelefon a magyarok új kenyere: évente egyre többet és többet tömnek magukba


Az adatokból az látszik, hogy öbbet költünk mobiltelefonra, mint tartós elektromos háztartási gépre, például hűtőre, vagy éppen mosógépre. 135 milliárd forintnyi volt ugyanis a mobilpiac 2018-ban. És 2018-ban a másfélszeresét költöttük mobiltelefonra a korábbinak. A javát persze év végén vesszük.

Az elektronika, a digitalizáció kíméletlenül söpör végig a költekezésben is. Egyre több az okosholmi a boltokban, a legnépszerűbb pedig nyilván a mobiltelefon. Nyomógombos mobiltelefont csak mutatóban látni a polcokon, nem is tudni, ki is vesz olyat, kérdezhetnénk, de nyilván akad rá vevő, különben minek kínálnák. Meg is néztük, mennyiért adják a legolcsóbbat, 2 990 forintért elérhető. Ehhez persze - mert webáruház adja - hozzájön 800-900 forint szállítási díj, hiába, a kényelem lassan drágább lesz a telefonnál - írja közleményében a blokkk.com.

Érintő képernyősben találhatunk 9 900 forintos ajánlatot. A híresebb márkáknál pedig pedig 26-27 ezer forintnál indulnak az árak. És akinek sok a pénze, az félmillió környékén találhat magának igazán csúcsra futtatott darabokat.

Nem sajnáljuk a pénzt

Sohasem sajnáltuk a pénzt mobiltelefonra, de az utóbbi időben azért rendesen meglódult a piac. Kicsit messzebbre visszatekintve eleinte csak lassan tápászkodott a mobilpiac, de 2015-től már nagyobb lendületet vett. 2017-ben már több mint negyedével ugrott meg a költés az előző évhez képest, 2018-ban pedig másfélszeresére ugrott a mobilpiac, 135 milliárd forintot elérve - a ksh adatai szerint -.

És bizonyára nem sokan gondolnák, hogy miközben 2018-ban mobiltelefonokra 135 milliárd forintot költöttünk, addig például nagyértékű tartós elektromos háztartási gépre ennél kevesebbet, 129 milliárd forintot. 2018-ban fordult a kocka ebben a viszonylatban, előtte azért még többet költöttünk hűtőre, mosógépre, vagy éppen mosogatógépre.

Az pedig természetesnek is tűnik, hogy a legtöbb mobilt év vége tájékán vesszük, a novemberi fekete péntekes akciós áradatban és persze decemberben, a nagy ajándékozási rohamban.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS