2018. november 20. kedd Jolán

A már befizetett számlákat is simán behajthatják az ügyfelekkel

  • 24.hu
  • 2018. szeptember 24. hétfő 17:00

Simán előfordulhat, hogy korábban már befizetett számlákat, esetleg több éve lejárt, elévült tartozásokat próbálnak meg kifizettetni a Telenor ügyfeleivel. A társaság szerint a kiállított számlákat nagyon sokféle módin fizethetik be az ügyfelek, így előfordulhat tévedés, elírás.

Korábban már befizetett, illetve évek óta lejárt, elévült tartozásokat is megpróbálhatnak kifizettetni a Telenor ügyfeleivel - írja a 24.hu. A Telenor, illetve az Intrum behajtócég is állította, hogy csak valós tartozásokat hajtanak be, ugyanakkor Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) szóvivője elmondta, hogy egyáltalán nem ritkaság, hogy már befizetett számlák is bekerülnek a behajtási csomagokba, a követeléskezelő cég ugyanis bármit megvásárolhat.

A követeléseket általában csomagban, nagy tételben veszik meg, melyekbe így olyanok is bekerülhetnek, melyeket korábban már rendeztek az ügyfelek, csak valamilyen adminisztrációs hiba miatt mégsem törlődtek a rendszerből, illetve elévült követelések is előfordulhatnak ezek között. Nem számít zaklatásnak, ha valakit elévült követeléssel nyaggatnak, ezt ugyanis bármeddig megteheti a behajtócég. A budapesti testület azonban úgy tudja, hogy a követeléskezelők nagyon pozitívan állnak az eljárásokhoz: többnyire elismerik, ha egy követelés már elévült.

JÓL JÖNNE 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 13 070 forintos törlesztőrészlettel az MKB Bank nyújtja (THM 14,23%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 13 123 forintos törlesztőt (THM 11,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a K&H Bank, a Cetelem, valamint a Raiffeisen Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Durva: ennyien veszik fel halott rokonuk nyugdíját Magyarországon
Pedig 15 napon belül kötelesek lennének bejelenteni az elhalálozást.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS