2017. szeptember 23. szombat Tekla

A gatyád is rámegy, ha játszóházba vinnéd a gyereket

Sürgős elintézni valód van és nem tudod, hová tedd a gyereked? Esetleg a gyerek már halálosan unja magát otthon, elege van a közeli játszótérből, kívülröl fújja, melyik állat pontosan hol van az állatkertben, és új dologra vágyik? Ez esetben érdemes kipróbálni valamelyik játszóházat. Utánajártunk, hogy a bevásárlóközpontokban működő létesítmények közül melyikkel járunk anyagilag a legjobban.

Sürgős elintézni valód van és nem tudod, hová tedd a gyereked? Esetleg a gyerek már halálosan unja magát otthon, elege van a közeli játszótérből, kívülröl fújja, melyik állat pontosan hol van az állatkertben, és új dologra vágyik? Ez esetben érdemes kipróbálni valamelyik játszóházat. Óriási a kínálat a fővárosban.

Mi most azt néztük meg, melyik lehet a legjobb választás akkor, ha nem egy nagy családi programra vágyunk, hanem csupán 1-2 órára élvezné a gyerek a játszóház adta lehetőségeket, miközben a szülők el tudják intézni ügyes-bajok dolgaikat. Ennek megfelelően a fővárosi plázákban működő játszóházakat vettük alaposabban szemügyre.

Jelentős árkülönbségek vannak, van, ahol 700 forint a belépő és ebben már benne van az is, hogy gyermekfelügyeletet vállalnak, van, ahol viszont óránként 1760 forintba kerül a felhőtlen szórakozás. És ez csak egy gyerek belépőjegye. Durván megterhelheti a családi kasszát, ha egy testvérpárt fizetnénk be 1-2 órára valamelyik játszóházba.

A legolcsóbb a Csillagvár Bevásárló központ emeletén működő játszóház, a legdrágább pedig a Mammutban működő létesítmény. A legtöbb helyen egyébként a kísérőknek nem kell fizetni, egyedül a Camponában kérnek ezért pénzt, 350 forintot.

Általában 4 éves kor alatti gyermek megőrzéséért kérnek egyébként plusz pénzt, de például a Camponában nem is vállalják 4 év alatti gyermekfelügyeletet, a Sugárban pedig csak 5 év feletti gyerekeket lehet a játszóházban hagyni kísértő nélkül. A Köki terminálban is működik egyébként egy játszóház, csakhogy ott nem vállalnak gyermekmegőrzést.

A felszereltséget tekintve nincsenek óriási különbségek. Szinte mindenhol ugyanazokkal a szórakoztató elemekkel találkozhatunk és mindegyikben igaz az, hogy a kisebbek és a nagyobbak is jól el tudják foglalni magukat. Mindenhol van például babasarok, ahol a legkisebbek gondtalanul játszhatnak, míg a nagyok csúszdáznak, falat másznak, vagy a trambulinon ugrálnak. Mindehol van labdatenger is, ugrálóvárat is találunk szinte mindenhol, és több helyen működik büfé is - ha a gyerek megkívánna valamit.

Amire mindenképp figyelni kell, hogy még nyáron is vigyünk magunkkal egy pár zoknit, ha játszóházba mennénk: cipővel, szandállal és mezítláb senkit sem engednek be. Ugyancsak tegyük el indulás előtt a gyerekek személyes iratait: van ugyanis olyan hely, ahol kérik azt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Gondolnád, hogy ezek az országok viszik hátukon a világot?

A lenti infografika megmutatja, hogy a világ országai mennyire veszik ki részüket a globális gazdaság gigantikus batyujából. Az Egyesült Államok és Kína a torta majd 40 százalékát szakítják...
 

Nem kell ide dizájnfarmer: csináld meg otthon

Ha neked is tetszenek a boltokban a dizájnfarmerek, de nem szeretnél ennyi pénz elkölteni, mutatunk néhány nadrágos trükköt.  
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos