16 °C Budapest

A családok fizetik majd meg, ha a kormány kinyírja az akciós újságokat

2017. április 13. 11:00

Robbant a hír a héten, hogy a kormány betiltaná az akciós újságokat. Annak ellenére, hogy a Fidesz frakcióvezetője, Kósa lajos nem támogatja, hogy az áruházak reklámkölstégeit a kereskedelmi törvényben szabályozzák, döntés még nincs. Egyelőre azonban elérhetőek az élelmiszerláncok akciós kiadványai, megnéztük, a héten hol és mivel spórolhatunk a legtöbbet.

A hét nagy híre, hogy a kormány élesen nekimenne a multiknak. A kiskereskedelem szabályozását célzó újabb javaslatcsomagból kiderül, korlátoznák a reklámköltést. A legnagyobb multi élelmiszerláncok (Aldi, Auchan, Lidl, Penny, Spar és Tesco) együttes reklámköltése 40 milliárd forint körül mozoghat éves szinten.

A mostani tervek szerint a reklámköltségek felső határa az árbevétel fél százaléka lenne (hogy pontosan miért ennyi, azt egyelőre nem tudni, nem indokolták semmivel), így a hat legnagyobb áruházlánc esetében ez a hirdetésköltések háromnegyedének letiltását jelentené. Vagyis a 40 milliárd forint helyett legfeljebb 10 milliárdért reklámozhatnák magukat a blokkk.com számítása szerint.

A kormány tenne róla, hogy ezt a pénzt ne a legélesebb, tömegeket elérő reklámfegyverre, vagyis az ingyenes reklámújságba fektesse. E helyett az akciós kiadványokat betiltanák, az áruházláncoknak pedig a sajtóban, így a tévében, újságokban, televízióban és rádióban kellene hirdetniük, meglehetősen borsos áron. A javaslat szerint ezekre a lépésekre azért van szükség, hogy kevesebb reklám mellett jóval tudatosabban válasszanak a vásárlók. Csakhogy ez óriási tévedés!

Az akciós kiadványok iránytűként működnek, segítenek, hogy a vásárlók megtalálják, hol és mit kaphatnak meg a legjobb áron. Segítségükkel rengeteget spórolhatnak a magyar családok, nagyon nem mindegy, hogy például a mosószert teljes áron, vagy 35 százalékkal olcsóbban vásárolják meg.

A Pénzcentrum is hétről hétre összegyűjti a nagyobb élelmiszerláncok akciós kiadványait, és szemezgetünk a legjobb akciókból, így segítve az olvasókat, hogy a lehető legjobb áron jussanak hozzá a termékekhez.. A héten sincs ez másként. Mivel a húsvéti kiadások jelentősen megterhelik a családi büdzsét, megnéztük, hol vannak most a legnagyobb kedvezmények.

Aldi

A Persil mosószereket most ezer forinttal olcsóbban, 1999 forintért kaphatjuk meg az Aldiban. A Belmont 3 az 1-ben kávé 37 százalékkal kerül kevesebbe, így most egy csomagért 219 forintot kérnek.

A 400 grammos, fűszeres kolbászt 30 százalékkal olcsóbban szerezhetjük be, 629 forintért. Jön a jóidő, ezzel együtt beindul a grill-szezon is. Érdemes beszerezni a hamburgerhez a húspogácsát, jól járunk a héten, hiszen most a 98 százalékos marhahústartalmú, 500 grammos kiszerelésű húspogácsa 400 forinttal olcsóbb, 799 forintba kerül.

A teljes kiadványtITT LAPOZHATJÁTOK ÁT!

Lidl

A fejes saláta 40 százalékkal olcsóbb, 89 forintba kerül, a reszelt torma is 40 százalékkal olcsóbb, így 119 forint. Nagyon jól járhatunk a panírozott pulyka nuggets-falatokkal és a sajttal-sonkával töltött pulykamellel is, mind a két terméknél most plusz 50 százalékot ingyen adnak. Így az előbbi 899, az utóbbi 999 forintba kerül.

A reklámújságot IDE KATTINTVA nézhetitek át!

Spar

A Spar üzletekben most 35 százalékkal olcsóbb a Persil mosószer, a frankfurti virslihez szintén 35 százalékkal olcsóbban, kilónként 1090 forintért juthatunk hozzá. A 400 grammos Jogobella joghurtok 33 százalékkal kerülnek kevesebbe, így 219 forintot kell fizetni értük. Ha édességre vágynánk, érdemes a profiterolt választani, egy darab most 149 forint helyett mindössze 99 forintba kerül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Carte D’Or jégkrémekért a héten 999 forintot kérnek, és jó vétel az alaszkai tőkehalfilé is, ami most 1399 forint helyett 899 forintba kerül. Ha sütkéreznénk a hosszú hétvégén, érdemes itt venni lisztet, a Gyermelyi búzafinomliszt ugyanis 40 százalékkal olcsóbb, így 99 forint, a Gyermelyi búzakenyérliszt pedig 119 forint. Ha kifogytunk a mosogatószerből, akkor is megéri betérni a Sparba, 48 százalékkal olcsóbban most 299 forintot kell fizetnünk a 900 milliliteres kiszerelésért.

ITT TALÁLJÁTOK a Spar üzletek e heti akciós kiadványát!

Auchan

Nagyon jó áron van a héten a Rákóczi szalámi, 1010 forinttal olcsóbb, 2789 forintba kerül. A füstölt pulyka alsócombhoz 404 forinttal olcsóbban, 895 forintért juthatunk hozzá.

Ha tiramisuval várnánk a vendégeket, érdemes itt beszerezni a mascarponét, a sajátmárkás termék 500 grammos kiszerelésben 799 forintba kerül,és ha rajongunk a sajtokért, akkor is érdemes útba ejteni a legközelebbi Auchant. Az Ammerland Maasdamer szeletelt sajt 400 forinttal olcsóbb, 999 forint, a 700 grammos Hajdú Trappista sajt 539 forinttal olcsóbban most 1090 forintba kerül. Jó áron van a Vegeta ételízesítő is, kilója 500 forinttal olcsóbban 1299 forintba kerül.

A Rio Mare tonhal szintén akciós, a 6 darabos csomag 3499 forint helyett 2299 forint. Érdemes szétnézni az alkoholos italok között is, csakhogy párat említsünk: 1000 forinttal olcsóbb a Johnnie Walker Red Label skót whiskey, 0,7 liter most 4099, a Martini vermouth pedig szintén egy ezressel olcsóbb, így 1999 forint.

Ha kíváncsi vagy az Auchan e heti rekllámújságára, KATTINTS IDE!

Tesco

Ha görögsalátát készítenénk a hétvégén, irány a Tesco, ahol 32 százalékkal olcsóbban, 399 forintért kaphatjuk meg a 200 grammos Apetina Classic feta sajtot. Az 1 kilós Ripp-Ropp Aranytallér most 849 forint helyett 499-be kerül, a 250 grammos Sadia csirke Konust pedig most 1-et fizet 2-t kap akcióban szerezhetjük be, 400 forintért.

Clubkarddal a Nivea dezodorokat 40 százalék kedvezménnyel, a 200 milliliteres artisztítótkat 50 százalék kedvezménnyel szerezhetjük be. Szintén féláron juthatunk hozzá a Nivea artisztító kendőhöz és a testápolókhoz is, ha van kártyánk.

ITT TALÁLOD a Tesco e heti akciós újságját!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem