2021. január 26. kedd Vanda, Paula

A Coop is kijátszotta a piac-kártyát: vasárnap is nyitva vannak

  • hvg.hu
  • 2015. július 7. kedd 09:01

Úgy tűnik a Coopnál is felfigyeltek arra a kiskapura, ami alapján a balatonfenyvesi és a balatonaligai CBA is nyitva tart mostanában vasárnaponként. A Hvg.hu szerint ugyanis két révfülöpi Coop-üzlet is piaccá nyilváníttatta magát.


A tapolcai székhelyű Tapolca-Coop Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. és az ajkai székhelyű Polus-Coop Kereskedelmi és Ipari Zrt. érdekeltségében lévő két bolt szinte ugyanazon a napon, június közepén kapta meg az engedélyt

Tegnap írtunk arról, hogy a Tesco a gazdasági tárcától kér állásfoglalást, lehet-e piaccá nyilvánítani üzletet., a Fideszből viszont azt üzenték a CBA-nak, hogy ne ugráljanak már.

Mindeközben már jól látszik, hogy a Balaton partján már most komoly gondokat okoz az ellátásban a vasárnapi boltzár. Lapértesülések szerint

a tó menti üzletekben szombaton korábban nem tapasztalt mértékű a zsúfoltság, délutánra pedig elfogynak a primőráruk. A vasárnap nyitva tartó kisboltokban friss húsárut nem lehet kapni, és egyre több vásárló panaszkodik arra, hogy ezekben az üzletekben gyakorlattá vált a hét utolsó napján alkalmazott áremelés is.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked