89 400 forintot is bukhatsz évente: csak egy orvosi igazolás kell az adókedvezményhez

2019. január 6. 18:00

Ezek voltak 2019. 1. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

89 400 forintot is bukhatsz évente: csak egy orvosi igazolás kell az adókedvezményhez

Ha dolgozol és emellett bizonyos betegségekben szenvedsz, akkor a minimálbér öt százalékának megfelelő mértékű pénzt hagy az állam a zsebedben, adókedvezmény formájában. Mivel idén is emelkedett a minimálbér összege, mutatjuk, mennyivel kell kevesebb adót fizetned 2019-ben.

Kiderült: ennyiért haknizik Tóth Gabi, Vastag Csaba és Kis Grófo

Folytatódik sorozatunk, amelyben népszerű, pénzzel kapcsolatos Google-keresési javaslatokat válaszolunk meg. Ezúttal azok a találati javaslatok kerültek újfent sorra, melyeket a kereső akkor dobott fel, ha beírtuk, hogy "mennyiért".

Durva kártérítést fizethet idén januárban, aki családi házban, lakásban él

Hirtelen jött, nagy havazásra ébredhettek ma a magyarok. Szinte az egész ország területén figyelmeztető előrejelzés van érvényben a havazás miatt, ez pedig azt jelenti, hogy 12 óra leforgása alatt akár 5 cm hó is hullhat. llyenkor minden családi ház, de még lakástulajdonosnak is gondoskodnia kell a havas, jeges járdák csúszásmentesítéséről a megfelelő eszközökkel. Ennek elmulasztása ugyanis, egy esetleges baleset bekövetkezte miatt, milliós kártérítési pert vonhat maga után.

Csúnya bírságot kockáztatnak az óvatlan családok: január elején indul a begyűjtés

A hagyomány szerint január 6-án, vízkereszt napján bontjuk le a karácsonyfát, ugyanis ezen a napon érnek véget a karácsonyi ünnepek és veszi kezdetét a farsang. Az azonban koránt sem mindegy, hogy szabadulunk meg a leselejtezett fenyőtől. A kellemetlenségek és az esetleges büntetések elkerülése végett a Pénzcentrum utána járt, mi a teendő a feleslegessé vált karácsonyfákkal, valamint hogy milyen alternatív felhasználási módok közül választhat az, aki maga hasznosítaná újra a fát.

Leesik az állad: ennyit keres egy magyar villanyszerelő Svédországban

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Magyarországon egyre nagyobb problémát jelent a szakmunkások hiánya, ez nem meglepő: a magyar mesteremberek külföldön is egyre keresettebbek. Ráadásul a magyar dolgozók a hazai bérek többszörösét is megkaphatják. A nyelvtudás, a végzettség és a tapasztalat persze a legtöbb helyen feltétel, cserébe viszont akár havi 1 milliót is kereshethetnek a magyar villanyszerelők.

Elárulta a profi ketrecharcos: ennyit lehet keresni bunyósként az arénában

A többszörös országos bajnok ketrecharcost, Boráros Gábort Szlovákiában mindenki ismeri. A szlovák címek mellett Csehországban és Magyarországon is nyert rangos versenyeket, valamint szerepelt több tévéshowban is. A szlovák országos hírnevet az Oktagon Vyzva című tévéshow hozta el számára, a magyar nézők pedig a Ninja Warriorban találkozhattak vele először. A Pénzcentrum az egyre népszerűbbé váló sportág, az elért eredmények és a nehézségek mellett az MMA pénzügyi vonatkozásairól is beszélt vele. Kiderült, hogy egy-egy mérkőzésre bár több hónapig is készül egy profi ketrecharcos, még országos bajnokként sem lehet kizárólag a sportból megélni.

Magyarok ezrei vándoroltak ki ősszel: a gigafizetés, tuti meló várja őket

Rengetegen keltek útra, és vállaltak munkát külföldön 2018 őszén. Ebben több mindennek is szerepe lehet: elindult a síszezon, és most igen kedvező feltételekkel lehet például Ausztriában vendéglátózni. Mások pedig a Brexit miatt iparkodnak az Egyesült Királyságba, igyekeznek kihasználni, hogy még szabadon lehet munkát vállalni a briteknél. Ugyanakkor, bár jelen állás szerint a kilépés előtt is kint dolgozó EU-s polgárok maradhatnak, rengeteg magyart zavar a folyamat körüli bizonytalanság.

Autóval mész külföldre? Erre figyelj, ha el akarod kerülni a súlyos bírságot

Javában tart még a tél, sokan döntenek ilyenkor az utazás mellett. Kedvelt célpontok a síelésre alkalmas havas tájak, amelyekből Magyarországon csak elvétve találunk. Fontos azonban tudatosítani, hogy a legtöbb országban eltérő közlekedési szabályozások vannak érvényben: egyes országokban kötelező a téli gumi használata, de sok országban a hólancnak is ott kell lennie a kellékek között, ennek hiányában pedig akár súlyos bírságokat is kiróhatnak ránk. Európai körképünkből kiderül, hogy mely országok teszik kötelezővé a téli gumi és hólánc használatát, illetve milyen egyéb kötelező kellékek meglétét írják elő. A szabályozás a legtöbb ország esetén logikus és egyszerű, találkoztunk azonban egészen abszurd példákkal is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm