13 °C Budapest

5 filléres recept a fizu előtti hétvégére: itt vásárolj be hozzájuk pofátlanul olcsón

2020. január 3. 16:30

Kevesen kapták még meg a fizetést, a nyugdíjakat sem ma utalják. Viszont enni azt kell, és igencsak meg kell nézni a költséges ünnepek után, hogy mi kerül az asztalra. A Pénzcentrum most mutat 5 olcsó, de laktató receptet, és azt is megnéztük, hogy hol a legolcsóbbak a hozzávalók!

Bár már január van, de kevesen vannak olyan szerencsések, hogy a héten megkapták a fizetést, és a nyugdíjakról ne is beszéljünk, azokat is a jövő hét végén küldik meg. Az ilyen, fizetés előtti hétvégék a legnehezebbek, ráadásul most még az ünnepek is igencsak lemerítették a kasszát. A karácsonyi, szilveszteri kajákból se sok lehet már. Ellenben valamit enni kell a hétvégén, valahogy tehát két ebédet is meg kellene oldani viszonylag kevés pénzből.

Bár ez nem tűnik egyszerűnek, aggodalomra semmi ok!

A Pénzcentrum keresett a neten 5 olcsó, egyszerű, mégis laktató receptet, amiket pont az ilyen, szűkös hétvégére találtak ki. A boltok akciós kiadványaiból pedig azt is kiszemezgetjük, hogy hol a legolcsóbb megvenni a hozzávalókat!

Vágjunk is bele!

Az egyik legolcsóbb ilyen fizetés előtti étel a tócsni: nem kell más hozzá csak krumpli, tojás és liszt - na meg némi olaj a sütéshez. A megpucolt burgonyát megmossuk, majd pedig lereszeljük, ehhez hozzáadjuk a lisztet és a tojást ameddig sűrű nem lesz, majd pedig az egészet olajban aranybarnára sütjük - ennyi az egész! Ízlés szerint tejföl, fokhagyma is adagolható hozzá.

Hasonlóan filléres a krumplistészta: nomen est omen, burgonya kell hozzá, illetve tészta. Ezek mellett szükség lesz hagymára, olajra és fűszerekre. A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágva sós vízben feltesszük főni. Ha megpuhult, leszűrjük. Közben kifőzzük a tésztát is. A hagymát kockára vágjuk, az olajon megpirítjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és hozzátesszük az összetört krumplit, majd a leszűrt tésztával jól összekeverjük.

Főzhetsz túrós tésztát is, annak a recepjét egyszerű elmagyarázni: a tésztát megfőzöd, a szalonnát lepirítod, és ezeket összekevered a túróval, sokan tejfölt is adnak hozzá. Ehhez kell tészta, túró, némi szalonna és tejföl.

Ha valami levest is ennél, ajánljuk a tojáslevest! Ehhez ami kell: hagyma, fokhagyma, tojás, fűszerek. Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Jöhet a babérlevél és ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Majd 1 liter hideg vízzel felforraljuk. Ezután folyamatos kevergetés mellett beleütjük a tojást a levesbe. 5-6 percig főzzük, és kész!

Desszertnek pedig jöhet a palacsinta! Főleg, ha akad még egy-egy üveg kósza lekvár otthon, vagy kakaópor. Magához a paleszhoz nem kell más csak tej, tojás, liszt, szóda és olaj. Ezeket összekevered, pihenteted 30 percig, és kisütöd.

És akkor nézzük a filléres receptek olcsó hozzávalóit: a Vásárlás Divízió felcsapta az akciós újságokat, és összeszedjük, mit hol érdemes venni.

Jó hír, hogy 25 százalékkal le van akciózva a hagyma a Lidl-ben, a filléres menük egyik alap hozzávalójából egy kiló most csak 149 forintba kerül - annál több pedig tán nem is kell a menühöz. Ha nem akarsz a palacsintával bajlódni, akkor desszernek jó lehet a rétes is, amiből egy szelet most csak 149 forint - többféle ízben kapható. Ha pedig egyáltalán nem akarsz főzni, akkor vehetsz kész sajtburgert is 489 forintért - 2 darab van a pakkban. A túrós tésztához találsz kockázott bacont is, fél kiló 679 forintba kerül.

A Lidl újságért katt ide!

Az Aldiban vannak konzerves levesek 249 forintért, ha nem akarsz a tojással bíbelődni. Ha pedig a palacsintára akarnál lekvár helyett valami mást, akko 699 forintért vehetsz Nutoka mogyorókrémet! Túrós tészta helyett főthetsz szószosat is, most fél kilós kiszerelésben 349 forintért adják a tésztaszószokat. Ha maradnál az eredeti elképzelésnél, akkor 999 forintos kilónkénti áron találsz füstölt házi szalonnát az Aldiban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Aldi további akcióit itt találod!

Az Auchan sem fukarkodott a leárazásokkal: az Auchan bacon szalonnából most csak 948 forintba kerül 2-szer 200 gramm. Az UHT tej literje pedig 158 forintért kapható. 2,5 kilónyi vörös vagy sárga burgonyáért 698 forintot kérnek, a csemege szalonna kilója pedig 990 forintba kerül. 10 darab tojást 369-ért adnak, 700 gramm tejfől pedig 398 forintba kerül. A Gyermelyi tésztának is lenyomták az árát, most fél kiló csak 309 forintba kerül.

Az Auchan kiadványában még több akcióra lelsz!

A Tesco sem aprózza el: most egy kiló búzaliszt csak 109 forintba kerül, egy tálca (30db) tojás prdig 869-be. Akciós a Kunsági tejföl is, 300 gramm kerül 239 forintba - a nagy, 850 grammos magyar tejfölért 579 forintot kérnek. Van még Riska tej is 165 forintért, klubkártyával pedig egy kiló sárga burgonya csak 189 forintba kerül.

A Tesco akciós újságjáért KATT

Készült a szűkös hétvégére a Spar és az Interspar is: 330 gramm tejföl most csak 245 forintba kerül, az UHT tej literje pedig 169-be az újság szerint. 10 darab M-es tojásért 349 forintot kell fizetni, 450 gramm Nádudvari túró pedig 469 forintba kerül. Akciós a Dunakeszi száraztészta is, mindenféle van, és fél kiló csak 299 forint! Ha a palacsintához nincs otthon kakaópor, most betárazhatsz: 800 gramm Nesquik csak 999 forintba kerül a Sparban és az Intersparban.

A Spar és az Interspar kiadványát itt találod

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm