2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

4 tipp: így nyaralj a házadban, ha nincs pénzed az idén nyaralni menni


Nyaralás alatt szervezetünk stresszhormon-szintje csökken, ez pedig általános egészségi állapotunk javulásához vezethet. Rossz hír azonban, hogy amint újra beállunk munkába azt érezzük, hogy nem csak hogy visszatér a stressz, de mintha dupla erejű támadásba lendülne. Ha megfogadunk pár tanácsot, akkor a nyaralás alatt valóban kipihenhetjük magunkat, és kihozhatjuk a szabadságunkból a maximumot, így hosszú távon a munkában is eredményesebben teljesíthetünk.

Kötelező tennivalók mielőtt szabadságra mennénk

Legyen megbízott macskasimogatónk, kutyasétáltatónk, növényöntözőnk, és legyen valaki a házból vagy a szomszédságból, akinél hagyunk egy extra kulcsot, hogy gond esetén eljárhasson ügyünkben.  A munkahelyen igyekezzünk minden fontos teendőt befejezni, hogy a pihenés alatt már ne kelljen dolgoznunk. Állítsunk be automatikus válaszüzenetet, de ne csak azt írjuk le, hogy szabadságon vagyunk, hanem adjunk meg helyettest pontos elérhetőséggel, így megkönnyítjük a levélíró helyzetét is - hívja fel a figyelmet közleményében a Jofogas.hu

Tartsuk tiszteletben a saját szabadságunkat

Fontos, hogy szabadságunk alatt ne válaszoljunk az e-mailekre, ne vegyük fel a telefont, csak ha halaszthatatlannak gondoljuk. Ha rendszert csinálunk abból, hogy elérhetőek vagyunk nyaralás alatt, állandóan keresni fognak minket és képtelenek leszünk elszakadni a munkától. 

A kevesebb néha több

Egy kutatás szerint, ha döntenünk kell arról, hogy egyszer utazzunk el hosszabb szabadságra, vagy többször rövidebbre, mindenképpen a több, rövidebb ideig tartó kikapcsolódást válasszuk. Ha hosszan megyünk nyaralni, annyi munka halmozódik fel távollétünkben, hogy visszatérve alig győzzük majd kezelni. A pihenés időtartamánál fontosabb annak rendszeressége, hiszen éppúgy szükség van rá, mint az alvásra. 

Vigyük haza a nyaralást

Ne mágnes, vagy képeslap formájában vigyük haza a nyaralást, hanem tegyünk fel egy egyszerű kérdést; mi volt az, amit legjobban élveztünk szabadságunk alatt? Az olvasást az árnyékban, a főtt kukoricát a parton, vagy egyszerűen csak azt, hogy nem csöngött állandóan a telefon, nem kellett mosogatni és a gyerekek sem nyaggattak? Mi az, amit haza tudunk ebből vinni?

Pár ezer forintból könnyedén átalakíthatjuk otthonunk egy szegletét nyaralóvá. Fontos, hogy dedikáltan a pihenésnek szenteljük ezt a területet. Ha az olvasást élveztük leginkább, alakítsunk ki olvasósarkot, és csináljunk rendszert abból, hogy elvonulunk olvasni. Ha a vízpart hiányzik, vegyünk medencét, bármilyen kicsi is legyen, visszahozza majd az élményt. Grillezni az erkélyen is lehet, maximum a szomszédok bejelentkeznek vacsorára.

Otthoni "nyaralással" a hétvégéinket is jobban ki tudjuk élvezni. Legyen a jégszekrényben fagylalt, jégkrém, vagy készítsük el kedvenc strandételeinket, főtt kukoricát, hamburgert, palacsintát. Véssük naptárba, hogy melyik hétvégénken megyünk saját otthonunkba nyaralni és tartsuk tiszteletben a szabadság szabályait, tegyük félre a munkát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.