2020. augusztus 4. kedd Domonkos, Dominika

4+1 hiba: ezért megy rá inged-gatyád az iskolakezdésre


Nyaralás? Iskolakezdés? A nyár utolsó hónapjában rengeteg a kiadás, de sokat lefaraghatunk a költségekből, ha odafigyelünk a tanszerek vásárlásakor. A Pénzcentrum most a leggyakoribb hibákat gyűjtötte össze, amit sok szülő elkövet, amikor a megvásárolja az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket.


Már egy hónapnál is kevesebb van hátra a nyári szünetből, ilyenkor pedig megtelnek a boltok nyugtalan szülőkkel, akik próbálnak minden felszerelést megvenni az iskolakezdéshez. Akciók ide vagy oda, még egy spórolós vásárlás során is könnyen elkölthetünk akár több tízezer forintot is.

Persze vannak tanszerek, amiket minden évben muszáj megvenni, de sokat spórolhatunk a vásárláson, ha odafigyelünk néhány apró részletre. Mutatjuk a 4+1 leggyakoribb hibát, amit sok szülő elkövet ilyenkor. Ezeket érdemes elkerülni:

KATTINTS: Kiderült, mikor lesznek az iskolai szünetek: nehéz év vár a gyerekekre

1. Rossz helyen vásárolsz

Akárcsak a többi vásárlás előtt, ilyenkor is érdemes kicsit átböngészni az áruházak akciós újságait. Hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy-egy terméket kedvező áron szerezhetünk meg egy adott boltban, míg a többi felszerelésért érdemes átmenni egy másik üzletbe. Bár az utazásnak is lehetnek plusz költségei, ezért a legjobb talán az, ha nem egy nap alatt szerezzük be az tanszereket, hanem ezekben a hetekben több üzletet is meglátogatunk, ha vásárolni kell mennünk.

2. Nem nézed meg a blokkot

Talán az egyik leggyakoribb hiba, amit sokan elkövetnek, hogy nem ellenőrzik a pénztárnál a blokkot a fizetéskor. Persze nem túl kellemes, ha ezzel éppen feltartod a sort, de akár sok pénzt megspórolhatsz, ha figyelmezteted a pénztárost, hogy esetleg valamit rosszul ütött be vagy nem vett figyelembe egy akciót és teli áron számolta fel az adott terméket.

KATTINTS! Fillérekből megúszhatod az iskolakezdést: így kell ügyesen csinálni

3. Mindent megveszel, amit a tanár kért

Bár a vásárlás során nagy segítség a tanárok által összeállított tanszerlista, de egyáltalán nem biztos, hogy a mi gyermekünknek, már az első tanítási napon mindenre szüksége lesz. Egy-egy felszerelést érdemes lehet kicsit később, akár szeptemberben beszerezni, de akadhat olyan tanszer is a listában, amit ismerősöktől is kölcsönkérhetünk. Ha pedig a lista túlságosan hosszú, akkor érdemes átgondolni azt is, hogy valóban minden tételre szüksége lesz-e a mi gyerekünknek, nem csak egy általános felsorolást kaptunk?

4. Túl korán vásárolsz

Sok szülő már a nyár közepén elkezdi beszerezni az iskolai tanszereket, pedig ilyenkor még jóval drágábbak ezek a felszerelések. Augusztusban szerencsére már folyamatosan indulnak az iskolakezdési akciók az áruházakban, ezért ilyenkor érdemes beszerezni a tollakat és a füzeteket, az egyéb dolgokkal azonban nem érdemes sietni, ha tudunk még várni 2-3 hónapot. Az új farmert vagy az őszi ruhákat sokkal olcsóbban megvehetjük október környékén, mert akkor az üzletek már elkezdik ezeket leértékelni, hogy legyen helyük a téli ruháknak. De nagy leárazások vannak egyébként januárban és a nyár elején is.

+1 Ne felejtsd el az iskolakezdési támogatást!

Nem szabad elfelejteni, hogy már most lehet igényelni az iskolakezdési támogatást, amelynek összege több tízezer forintra is rúghat. Erről további részleteket ITT olvashatóak.

(Cikkünk a marketwatch írása alapján készült)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Durva lehúzás az M7-esen: ezzel a trükkel megmentheted a pénzed
Muszáj előre tervezni, ha a Balcsira, Horvátországba indulsz!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

08.06-08.12
Országos

Aldi

08.06-08.12
Országos

Auchan

08.06-08.12
Országos

Spar

07.30-08.05
Országos

Interspar

07.30-08.05
Országos

Tesco

07.30-08.05
Országos

Lidl

07.30-08.05
Országos

Aldi

07.30-08.05
Országos