19 °C Budapest
2022. december 1-jén indul a fenyőfavásár az IKEA áruházakban. (Fotó: Pénzcentrum)

Hivatalos: ennyiért árulja 2022-ben a karácsonyfát az IKEA, december 1-jén indulhat a roham

2022. november 24. 14:50

A Pénzcentrum utazó riportere szúrta ki, hogy idén december elsején indul az IKEA fenyőfa akciója, melynek keretén belül minden fát, függetlenül a méretétől egységesen 8990 forintért fogják árulni. Ez már csak azért is jó hír, mivel korábbi értesüléseink alapján akár a harmadával is többe kerülhet idén a fenyőfa, mint a bútoróriásnál.  

Jövő csütörtökön, december 1-jén indul a svéd bútoráruházlánc, az IKEA karácsonyi fenyőfaakciója, melyben 8990 forintért vásárolhatjuk meg az ünnep egyik legfontosabb kellékét, idén is nordmann (ABIES NORDMANNIANA, ahogy az az idei plakáton is ,látható alább) fenyő formájában. Az ár mérettől függetlenül lesz ennyi, így az egy méter magasságú fenyőfáktól kezdve az akár 3 méteres fákig az ár megegyezik. 

Sőt, aki IKEA klubtag, annak egy 4500 forint értékű vásárlási utalványt is adnak a karácsonyfa mellé, így pedig ők kvázi féláron vehetik meg a fenyőt - csatlakozni pedig egyszerűen és ingyen lehet. Az Örs vezér téri áruháznál már zajlanak az előkészületek, itt már ki is van plakátolva az akció. Érdekesség, hogy a molinókon el van írva a dátum, vélhetően az ajándékkártya felhasználhatóságnál 2023-t akartak írni kezdődátumnak. Íme:

Ennyi lesz a karácsonyfa az IKEA-ban. Foró: olvasónk
Ennyi lesz a karácsonyfa az IKEA-ban. (Fotó: Pénzcentrum)

Egy másik kollégánk ma ebédidőben kiugrott az IKEA budaörsi áruházához is, ottt azonban egyelőre se híre, se hamva a karácsonyfavásárnak. A budaörsi ügyfélszolgálaton is érdeklődött kollégánk, ahol egyelőre csak annyit közöltek, valamikor december elején kezdik majd árusítani a fenyőfákat.

Természetesen kerestük az IKEA Magyarország sajtóosztályát is, akik annyit közöltek, valóban zajlanak az előkészületek, de hivatalos tájékoztatás hétfőn várható az áruházlánc részéről.

Karácsonyfa, Te drága!

Ahogy arról múlt héten a Pénzcentrum beszámolt, akár a harmadával is többe kerülhet a fenyőfa, ami pedig a karácsony egyik legfontosabb kelléke. Az egyik kertészet vezetője nem számít keresletcsökkenésre, de abban szinte biztos, hogy drágulás jön. A szakmaközi szervezet pedig azt mondta lapunknak: országrészenként változik, ki honnan szerzi a fát. Ami nagyjából biztos: alig két hét múlva már találkozhatunk majd a köztereken a fenyőfaárusokkal, ami minden évben a közeledő ünnepek biztos jele.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Országrészenként és kereskedőnként változik, hogy ki mennyiért akarja eladni a fenyőfáját, így én nem vállalkoznék becslésre. Drágulás feltehetően lesz, ám mostanában úgyis hozzászokhattunk, hogy az inflációs környezetben minden drágul, szerintem a fenyőfa sem lesz kivétel. Az is teljesen vegyes, hogy az emberek inkább kertészetből, vagy utcai árustól, őstermelőktől szerzik-e be a fát, mindenkinek van egy jobban megszokott módszere, vagy kedvenc helye, árusa akinél vásárol, így ezek inkább egyéni preferenciák alapján figyelhetők meg

- mondta Treer András, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének tanácsadója

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem