2022. december 1-jén indul a fenyőfavásár az IKEA áruházakban. (Fotó: Pénzcentrum)

Hivatalos: ennyiért árulja 2022-ben a karácsonyfát az IKEA, december 1-jén indulhat a roham

2022. november 24. 14:50

A Pénzcentrum utazó riportere szúrta ki, hogy idén december elsején indul az IKEA fenyőfa akciója, melynek keretén belül minden fát, függetlenül a méretétől egységesen 8990 forintért fogják árulni. Ez már csak azért is jó hír, mivel korábbi értesüléseink alapján akár a harmadával is többe kerülhet idén a fenyőfa, mint a bútoróriásnál.  

Jövő csütörtökön, december 1-jén indul a svéd bútoráruházlánc, az IKEA karácsonyi fenyőfaakciója, melyben 8990 forintért vásárolhatjuk meg az ünnep egyik legfontosabb kellékét, idén is nordmann (ABIES NORDMANNIANA, ahogy az az idei plakáton is ,látható alább) fenyő formájában. Az ár mérettől függetlenül lesz ennyi, így az egy méter magasságú fenyőfáktól kezdve az akár 3 méteres fákig az ár megegyezik. 

Sőt, aki IKEA klubtag, annak egy 4500 forint értékű vásárlási utalványt is adnak a karácsonyfa mellé, így pedig ők kvázi féláron vehetik meg a fenyőt - csatlakozni pedig egyszerűen és ingyen lehet. Az Örs vezér téri áruháznál már zajlanak az előkészületek, itt már ki is van plakátolva az akció. Érdekesség, hogy a molinókon el van írva a dátum, vélhetően az ajándékkártya felhasználhatóságnál 2023-t akartak írni kezdődátumnak. Íme:

Ennyi lesz a karácsonyfa az IKEA-ban. Foró: olvasónk
Ennyi lesz a karácsonyfa az IKEA-ban. (Fotó: Pénzcentrum)

Egy másik kollégánk ma ebédidőben kiugrott az IKEA budaörsi áruházához is, ottt azonban egyelőre se híre, se hamva a karácsonyfavásárnak. A budaörsi ügyfélszolgálaton is érdeklődött kollégánk, ahol egyelőre csak annyit közöltek, valamikor december elején kezdik majd árusítani a fenyőfákat.

Természetesen kerestük az IKEA Magyarország sajtóosztályát is, akik annyit közöltek, valóban zajlanak az előkészületek, de hivatalos tájékoztatás hétfőn várható az áruházlánc részéről.

Karácsonyfa, Te drága!

Ahogy arról múlt héten a Pénzcentrum beszámolt, akár a harmadával is többe kerülhet a fenyőfa, ami pedig a karácsony egyik legfontosabb kelléke. Az egyik kertészet vezetője nem számít keresletcsökkenésre, de abban szinte biztos, hogy drágulás jön. A szakmaközi szervezet pedig azt mondta lapunknak: országrészenként változik, ki honnan szerzi a fát. Ami nagyjából biztos: alig két hét múlva már találkozhatunk majd a köztereken a fenyőfaárusokkal, ami minden évben a közeledő ünnepek biztos jele.

Országrészenként és kereskedőnként változik, hogy ki mennyiért akarja eladni a fenyőfáját, így én nem vállalkoznék becslésre. Drágulás feltehetően lesz, ám mostanában úgyis hozzászokhattunk, hogy az inflációs környezetben minden drágul, szerintem a fenyőfa sem lesz kivétel. Az is teljesen vegyes, hogy az emberek inkább kertészetből, vagy utcai árustól, őstermelőktől szerzik-e be a fát, mindenkinek van egy jobban megszokott módszere, vagy kedvenc helye, árusa akinél vásárol, így ezek inkább egyéni preferenciák alapján figyelhetők meg

- mondta Treer András, a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének tanácsadója

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?