11 °C Budapest
A Lidl Magyarország február 1-től mennyiségi korlátozást vezet be a hatósági áras termékekre vonatkozóan.

Élelmiszer árstop: mennyiségi korlátozást vezet be februártól a Lidl

2022. január 29. 14:04

Az élelmiszerárstop hatálya alá tartozó tartós élelmiszerekre vonatkozóan mennyiségi korlátozást vezet be februártól a Lidl Magyarország – szúrta ki a Pénzcentrum.

Mint ismert, a 2022. február 1. és 2022. május 1. közötti időszakban, hat termékre vonatkozóan árstop lesz érvényben Magyarországon.

A rendeletben megnevezett hatósági áras termékek a következők:

  • kristálycukor (fehér cukor),
  • búzafinomliszt BL 55,
  • finomított napraforgó étolaj,
  • házi sertés comb (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • csirkemell, csirkefarhát – hát, egyben vagy külön far és szárnyvég (ideértve a csontos, bőrös,filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva),
  • ultra magas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej.

Az említett termék vonatkozásában üzletben vagy bevásárlóközpontban folytatott kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem során alkalmazandó bruttó kiskereskedelmi ár a kereskedelemről szóló törvény szerinti napi fogyasztási cikkeket értékesítő kereskedő által 2021. október 15. napján alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb.

Mennyiségi korlátozást vezet be a Lidl februártól

A rendeletben természetesen szerepel az is, hogy az érintett termékeket kötelező készleten tartani. Mint hivatalosan fogalmaznak, „a kereskedő 2021. október 15. napján forgalmazott termékek forgalmazására és naponta legalább a hét adott napjára vonatkozó, 2021. évi átlagos napi mennyiség árusítására köteles.

Ez mind szép és jó, ugyanakkor a hatósági áras termékek felhalmozására nem feltétlenül lesz lehetősége a vásárlóknak (se a lakossági fogyasztóknak, se a céges vásárlóknak). Legalábbis a Lidl áruházaiban biztosan nem. Mint azt a Pénzcentrum a Lidl Magyarország legfrissebb akciós újságjában kiszúrta, a Lidl mennyiségi korlátozást vezet be a hatósági áras termékekre vonatkozóan. Eszerint a maximálisan vásárolható mennyiség, vásárlásonként a következő lesz:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • kristálycukor: 10 kg
  • búza-finomliszt: 10 kg
  • UHT tej: 12 liter
  • Napraforgó-étolaj: 10 liter

A mennyiségi korlátozáson túl az is kiderül az akciós kiadványból, hogy a Lidl a hatósági árak alá is képes bemenni az árképzésével. Mint azt ígérik, a "jogszabály által előírt hatósági árhoz képest további kedvezményt biztosítunk", így a kristálycukrot és a lisztet 10-10 forinttal, az UHT tejet 19%-kal, a napraforgó-étolajat pedig 14-15%-kal olcsóbban adják majd, mint azt a jogszabályban rögzített dátumon tették. Lapozz bele a Lidl friss akciós újságjába itt!

Az élelmiszeárstop hatálya alá tartozó, tartós élelmiszerekre (liszt és kristálycukor) vonatkozó mennyiségi korlátozás a Lidl áruházaiban. (Forrás: Lidl akciós újság)
Az élelmiszeárstop hatálya alá tartozó, tartós élelmiszerekre (liszt és kristálycukor) vonatkozó mennyiségi korlátozás a Lidl áruházaiban. (Forrás: Lidl akciós újság)
Az élelmiszeárstop hatálya alá tartozó, tartós élelmiszerekre (UHT tej és napraforgó-étolaj) vonatkozó mennyiségi korlátozás a Lidl áruházaiban. (Forrás: Lidl akciós újság)
Az élelmiszeárstop hatálya alá tartozó, tartós élelmiszerekre (UHT tej és napraforgó-étolaj) vonatkozó mennyiségi korlátozás a Lidl áruházaiban. (Forrás: Lidl akciós újság)

Cikkünk megjelenésével egyidőben, a mennyiségi korlátozzással kapcsolatban kértünk állásfoglalást a Lidl Magyarországtól is. Amint reagálnak, frissítjük cikkünket!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm