2020. július 4. szombat Ulrik

143 ezren kaptak támogatást a digitális átálláshoz

  • MTI
  • 2013. október 17. csütörtök 15:34

Országszerte 143 ezer rászoruló háztartás kapott támogatást a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságtól (NMHH) ahhoz, hogy a digitális átállás október végi lezárultával is ingyenesen hozzáférjen a földfelszínen sugárzott tévécsatornákhoz - ismertette Karl Károly, a hatóság hírközlésfelügyeleti főosztályvezetője csütörtökön Debrecenben.


A szakember az NMHH digitális átállásról szóló országos tájékoztató sorozatának utolsó állomásán elmondta: Magyarországon mintegy félmillió háztartást érintett közvetlenül az átállás, 475 ezer szociálisan rászorulót pedig az NMHH keresett fel március és szeptember között.

A szükséges vevőkészülék (set-top-box) beszerzéséhez végül 143 ezren igényeltek támogatást, ebből 130 ezer háztartásban már be is szerelték a készülékeket.

Az átállás második ütemének végét, vagyis az analóg földfelszíni sugárzás október 31-i lekapcsolását követően még 30 napig lehet igényelni támogatást az NMHH-nál - hívta fel a figyelmet.

Karl Károly hozzátette: a digitális átállás az elmúlt években összesen mintegy 8 milliárd forintba került.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk