10 °C Budapest

100 ezer egy vacsoráért: így szilvesztereznek a leggazdagabb magyarok

2018. december 31. 07:01

A magyarok többsége egészen biztosan egy nagyáruházban szerzi be a szilveszter kellékeit: virsli, pezsgő, trombita. Akadnak azonban olyanok is, akik  nem bajlódnak a hagyományos "kellékekkel" és egy nívós étteremben a legdrágább ételekkel és italokkal megpakolt asztal mellett búcsúztatják az óévet. Ők akár 100 ezer forintot is elköltenek fejenként.

Az ünnepek tájékán és szilvesztekor a magyarok egy jelentős része, már aki megengedheti magának, az nem spórol, és bőven megpakolja az asztalt minőségi falatokkal - legalábbis az Auchan tapasztalatai szerint. Sokan keresik a prémium minőségű sertéshús termékeket, de ebben az időszakban értékesítik az éves virsli mennyiség 20 százalékát és a hagyományok szerint jólétet ígérő lencse éves forgalmának fele is ilyenkor realizálódik. Az év végének közeledtével, novemberben és decemberben fogy a legtöbb bor és pezsgő az áruházláncnál.

A SPAR akciójában is kaphatunk virslit jó áron, 99 forintért 10 dkg-ot, a Lidl áruházaiban pedig 549 forintért vehetünk meg egy üveg orosz (?) pezsgőt. De ha szívesebben boroznánk az év utolsó bulijában, akkor jó áron kaphatunk a napokban minőségi termékeket a legnagyobb áruházakban: az Aldiban egy üveg chilei Cabernet Savignon vörösbor 699 forintba kerül, egy üveg Villányi Portugieser 649 forintba kerül.

Persze sokan döntenek úgy, hogy nem otthon töltik az év utolsó éjszakáját, hanem kimozdulnak valamerre: Budapesten és vidéken is számos lehetőségünk adódik erre. A leggazdagabbak megengedhetnek maguknak egy igazán különleges gasztroélményt is akár, amiért több tízezer forintot kérnek el az év utolsó éjszakáján. De cserébe biztosan jól indul majd 2019. Összegyűjtöttünk pár exkluzív ajánlatot:

Costes

Az első hazai Michelin-csillagos étterembe különleges estére várják a fine dining szerelmeseit. Palágyi Eszter és csapata kétféle előétellel, egy hideg kacsamájjal és egy meleg lencselevessel, halétellel (kaviáros pisztráng), lilakáposztás malachússal és egy külnleges desszerttel készül. 

A hétfogásos vacsora ára 110 ezer forint fejenként, ami tartalmazza az italok árát és a szervízdíjat is.

Costes Downtown


A Costes "kistestvérében", a belvárosi étteremben szintén pazar lakoma várja az ünneplőket: a hatfogásos vacsora ára 64 ezer forint plusz 12 százalékos szervízdíj, tehát összesen 71 680 forint. Ha mindezt borokkal szeretnénk fogyasztani, akkor az ár 91 ezer forint plusz szervízdíj tehát 101 920 forint fejenként.

Corso

Az InterContinental Budapest Corso éttermében december 31-én 19 órától várják az érkezőket, és még az utolsó pillanatban is van pár szabad hely. Az este főszereplői a halak és a tengei herkentyűk: osztriga, királyrák jégen tálalva, atlanti homár thermidor, és persze kaviár, mellé pedig pezsgőkülönlegességek. A teljes áru jegy 59 900 forintba kerül, ám ha VIP élményre vágyunk, akkor 64 900 forintért azt is megkaphajuk: még több különleges pezsgő és színpad közeli asztal.

Gundel

Magyarország egyik leghíresebb éttermében az ünnepi menü Litauszki Zsolt executive chef kreációja, a hozzáillő magyar borokat Fabók Mihály örökös magyar bajnok sommelier párosította. Lesz szarvasgombás mangalica-pástétom, libamáj és szarvas hátszín is. A nyolcfogásos menüsor ára borokkal, welcome pezsgő koktéllal, ásványvízzel, kávéval, éjfélkor pezsgővel 67 ezer forint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nyolcfogásos gálavacsora során világszerte elismert hegedűművészünk, Horváth Gyula által vezetett Gundel Orchestra játékát élvezhetik, amelyben híres filmzenék, musicalek dallamai és a kihagyhatatlan, klasszikus cigányzene is felcsendül.

 

 

Arany Kaviár

Nemzetközi gourmet vacsorával készül Kanász László séf és csapata az Arany Kaviárban, melyhez a sommelier, Tüü Péter gondosan összeállított Magnum palackokat sorakoztat fel Szilveszter estére:

  • Kaviár amuse bouche osztrigával, 
  • St. Jakab kagyló carpaicco Imperial kaviárral és Hokkaido tökkel, 
  • Kék homár szezámos retekkel, baconnel és vadlazac ikrával
  • Sült kacsamáj gesztenyével és csicsóka habbal
  • Szarvas gerinc fűszeres almával, füstölt padlizsánnal és véres hurkával

A menü ára az italsorral 73 500 forint/fő, mely tartalmazza az ásványvizet, vagy üdítőitalt és a kávét, illetve az Áfát és a szervizdíjat.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem